Şehir Hastanesi’ne ulaşıma çözüm aranıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şehir Hastanesi’ne ulaşıma çözüm aranıyor


 

Mersin’de açıldığı günden buyana ulaşım sorunu ile gündeme gelen Şehir Hastanesi’ne yönelik ulaşım ağları güçlendiriliyor. Yeni düzenleme ile Güneykent ve Şevket Sümer Mahalleleri sakinleri de artık hastaneye otobüs ile ulaşabilecek.

GİZEM EKİCİ

Kamu-özel sektör iş birliğiyle yaptırılan ve geçtiğimiz yıl Şubat ayında açılan Mersin Şehir Hastanesi'nde, 15 ayda 3 milyon 400 bin kişiye sağlık hizmeti sunuldu. Ancak hastane ile ilgili ne çok konuşulan konulardan birisi ulaşım zorluğu oldu. Açılıştan buyana aradan geçen sürede ulaşım sorunu çözülemezken, toplu taşımaya yönelik eleştirilerin odağındaki Büyükşehir Belediyesi’nden yeni bir hamle geldi.

GÜNEYKENT VE ŞEVKET SÜMER’E YENİ OTOBÜS HATTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, halka etkin ve konforlu ulaşım sağlamak için ulaşım ağı üzerindeki çalışmalarında düzenlemeye gitti. Bu maksatla 18 Numaralı Makine İkmal-Şehir Hastanesi Hattı Güneykent’e uzatılarak, Güneykent’te yaşayan vatandaşların Şehir Hastanesi ve Otogar ile ulaşımının sağlanmasının yanı sıra, Çavuşlu semtiyle de bağlantısı sağlandı. Bir diğer yenilik ise, 79 Numaralı Hat oluşturularak merkezden başlamak suretiyle Şehir Hastanesi ve Otogara en kısa yoldan ulaşımın sağlanmasının yanı sıra, Şevket Sümer Mahallesi halkına da ulaşım imkânı sağlanması oldu.

BULUKLU HATTI İYİLEŞTİRİLİYOR

Öte yandan mevcut bulunan 75 Numaralı Buluklu Hattı’nda ise alınan talep ve şikayetler üzerine gerekli iyileştirmelerin sağlanması için de harekete geçildi. Buluklu halkının en çok ihtiyacı olan noktalarında test amaçlı 75 (B) hattı oluşturuldu. Böylece Buluklu halkı iki ayrı istikametten son duraklarına kadar ihtiyacı olan yönlerden ulaşabilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA