AYDINCIK BELEDİYESİ’NDE TİS SEVİNCİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYDINCIK BELEDİYESİ’NDE TİS SEVİNCİ


 

DİSK Genel-İş Sendikası ile AKP’li Aydıncık Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

GİZEM EKİCİ

DİSK Genel-İş Sendikası örgütlü olduğu belediyelerde Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalamaya devam ediyor. Son olarak Mersin’in tek AKP’li belediyesi Aydıncık Belediyesi ile Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile birlikte işçilerin günlük yevmelerine 25 TL zam yapıldı. Böylece en düşük işçi yevmesi 160 TL’ye yükseldi. Öte yandan işçilere her ay 400 TL yemek parası ve 400 TL yakacak parası verilecek. İşçileri bayramda da unutmayan belediye Ramazan Bayramı’nda 500 TL, Kurban Bayramı’nda ise bin TL net ücret verecek. Sendika ve belediye arasında süren uzun görüşmelerin ardından her ay 150 TL giyim yardımı alınarak Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

“ZAMLAR, ALDIĞIMIZ MAAŞI ERİTİYOR!”
Sendika ve işçiler olarak imzalanan sözleşmeden memnun olduklarını kaydeden DİSK Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Günün koşullarında, her yerde yasakların keyfiyetin hüküm sürdüğü bir ortamda almış olduğumuz zam memnuniyet veriyor ancak durmak tükenmek bilmeyen zamlar almış olduğumuz zammı hiçleştiriyor. Ülke normalleşmeden çözüm olmaz OHAL kalkmalı demokrasi işletilmesi yoksa ülke karanlığa doğru sürükleniyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA