PATENT BAŞVURUSUNDA MERSİN 8.’İNCİ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PATENT BAŞVURUSUNDA MERSİN 8.’İNCİ OLDU


 

Adres Patent, Nisan ayına ait Türkiye’nin marka başvuru sayısını açıkladı.

2018 yılının Nisan ayında 81 ilden yapılan yerli marka başvurularıyla ilgili açıklama yapan Adres Patent Genel Müdürü Cumhur Abdullah Akbulut, marka tescil başvuru sayısında artış olduğunu belirtti. 

2017 yılında rekor seviyesinde gerçekleşen marka başvurusunun ardından; bu yılda geçen senenin Nisan ayına göre yüzde 6’lık bir artışla Nisan ayında toplam 9 bin 566 adet marka başvurusu yapıldığını kaydeden Akbulut, "2017’nin ilk dört ayına bakacak olursak toplam başvuru sayısı 35 bin 88 iken 2018’in ilk dört ayında yüzde 8,1’lik artışla 37 bin 935’e yükseldi" dedi. 

BAŞVURU SAYISINDA ARTIŞ 
Akbulut’un paylaştığı haritadaki bilgilere göre 81 ilin Nisan ayında başvuru sayısı geçen yıla artış gösterdi. 81 il içerisinde en fazla artış 4292 adet başvuru ile İstanbul’da yapılırken, bu kenti 972 başvuru ile Ankara, 600 başvuru ile İzmir takip etti. Mersin ise en çok başvuru yapan iller sıralamasında 134 başvuru sayısı ile 8‘inci oldu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA