“7 ilçede gönüllüye ihtiyaç var!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“7 ilçede gönüllüye ihtiyaç var!”


 

Yurt çapında 50 bin gönüllüye sahip Oy ve Ötesi Derneği, Mersin’in 7 ilçesini ‘öncelikli ilçe’ olarak belirledi. Dernek, bu ilçelerde gönüllüye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kıymet Gökçe

Oy ve Ötesi, 24 Haziran seçimlerinde sandık müşahitliği için “Türkiye Öncelik Haritası” hazırladı. Seçimlerde Türkiye'deki tüm iller için kayıt açtıklarını ve yeterli sayıda başvuru alındığı ölçüde tüm sandıklar için müşahit organizasyonu yapmayı hedeflediklerini belirten Oy ve Ötesi, 16 Nisan referandumunda gönüllülerden elde edilen verilere dayanarak ulaşılamayan sandıkları belirledi.Haritada Mersin’e geniş verilirken, 13 ilçeden 7’si öncelikli ilçe olarak belirlendi. Dernekten yapılan açıklamaya göre, Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Erdemli, Silifke ve Mut ilçelerinde dengeli sandık kurulu oluşamıyor. Dernek yurttaşlara yaptığı çağrıda, “Türkiye Öncelik Haritası”, geçmiş seçimlerde elde edilen tüm verilere dayanılarak yeterli ve dengeli sayıda sandık kurulunun oluşmadığı ilçelerin puanlanmasıyla oluşturulmuştur. Daha önce hiç veri alınamayan ve seçmen sayısı yüksek olan ilçeler, bu haritada gönüllüye en çok ihtiyaç duyulan ilçeler olarak sınıflandırılmıştır. Bu haritadaki öncelikli ilçeleri seçerek müşahitlik görevi üstlenebilirsiniz” ifadelerine yer verdi. 

OY VE ÖTESİ NEDİR?

OY ve ÖTESİ, tamamen gönüllü ve siyasi partilerden bağımsız bireyler olarak yola koyuldu. Bir avuç insan olarak başlayan girişim dört ayda şeffaf ve demokratik seçim bilincinin yerleşmesini isteyen 30binin üzerinde gönüllüden oluşan bir gönüllü platformuna dönüştü ve farklı illerden gönüllülerin katılımıyla 50 bin’e yaklaşarak artmaya devam ediyor. Tüzel bir kişilik altında çalışmalarını gerçekleştirmek için 24 Nisan 2014 tarihinde OY ve ÖTESİ Derneği kuruldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde İstanbul’da, Haziran 2014 Yalova’da tekrar eden seçimlerde ve 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıklara sahip çıkmak üzere sandıklarda gönüllü gözlemcilik yaptık ve sayım tutanaklarını toplandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA