CHP’DEN 19 MAYIS’TA ALTERNATİF KUTLAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN 19 MAYIS’TA ALTERNATİF KUTLAMA


 

CHP Mersin il örgütü 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99 yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama etkinliği düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Mersin Valiliği’nin düzenlediği kutlama törenine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da alternatif bir tören düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama meydandaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile devam etti. Öte yandan CHP Mersin İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada “99 yıl önce bugün, bir halk, bağımsızlığından vazgeçmemek için harekete geçti. Samsun’da yakılan ateş, kısa sürede tüm yurdu aydınlattı. Halkın Çanakkale’de kanı, canı pahasına dur dediği işgalciler, Sarayın oluruyla yurdu işgale girişmişlerdi. Ama işte bir kahraman, Mustafa Kemal çıktı ve nice kahramanları peşine takarak, Kurtuluş mücadelesinin ateşini yaktı. O ateş, bu millete bağımsızlığını kazandırmakla kalmadı, Cumhuriyeti ve aydınlanmayı da armağan etti. Cumhuriyeti “reklam arası” olarak gören karanlık zihniyet o gün, işgalcilere dur diyenleri eleştirmekle meşguldü. Mustafa Kemal ve arkadaşları ise hep ileriye baktılar. Kurtuluş Savaşını ilmek ilmek örerek onlara gereken cevabı verdiler. İşte bu nedenle Atatürk, “Bütün ümidim gençliktedir” diyerek, 19 Mayıs’ı, bu kutlu günü, gençlere armağan etti. Çünkü, Cumhuriyetimize, bağımsızlık ve özgürlüğümüze geçmişin hayalleriyle yaşayanların değil, gençlerin sahip çıkacağını biliyordu. Ne mutlu ki, bu ülkenin gençleri hiçbir dönem Mustafa Kemal'in yüzünü kara çıkarmadı. En zor günlerde bile gençlerimiz, özgürlük, bağımsızlık ve demokrasi düşmanlarının karşısına dikilmeyi bildiler. Yeri geldi, 6. Filo’ya İstanbul’u dar ettiler. Emperyalistlere meydan okudular.  Darbeciler ve işbirlikçileri, demokrasiyi askıya aldıklarında, karşılarında yine gençleri buldular. Gençlerimiz bugün de özgürlüğe olan tutkuları, zekâları ve heyecanlarıyla demokrasi karşıtlarının korkulu rüyası olmaya devam ediyorlar. Gençler, geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyorlar. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum” ifadelerine yer verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA