MERSİNLİ KADINLARDAN MUHARREM İNCE’YE DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ KADINLARDAN MUHARREM İNCE’YE DESTEK


 

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim kampanyası için başlatılan bağış kampanyasına Mersin’den de destek geldi. Mersin’de bir bankanın önünde toplanan kadınlar kuyruk oluşturarak, İnce’ye destek verdi.

Gizem EKİCİ

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Amasya’da gerçekleştirdiği mitingde, seçim kampanyasında bazı maddi zorluklarla karşılaştıklarını açıklamıştı. Çalışmalarına devam edebilmesi için özellikle kadın ve gençlere seslenen İnce, bağış çağrısında bulunarak “Bende para yok, ben gariban bir cumhurbaşkanı adayıyım. Parayı nereden bulacağız? Sizden bulacağız. Ateşleyin bakalım. Fırına odun atın biraz. 5 lira, 10 lira, 20 lira yatır ama yatır” demişti. Mersin’de Muharrem İnce’nin çağrısına duyarsız kalmayan yüzlerce kadın, İş Bankası önünde buluştu. Aralarında CHP Mersin milletvekili aday adayları Semra Kabasakal, Şerife Yıldız Arıcı, Nevim Zaimoğlu ve Fatma Yakaryılmaz’ın olduğu kadınlar, burada İnce’nin seçim kampanyasına maddi destek verdi. Banka önünde uzun kuyruklar oluşken, bağış kampanyasının sürdüğü kaydedildi.

BAĞIŞ PROSEDÜRÜ

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ilgili kararı uyarınca 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde yarışan adaylar seçim kampanyaları için bağış ve yardım alabiliyor. YSK'nın kararına göre adaylara, yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan, tüzel kişilerden ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek kişilerden bağış ve yardım yapılamıyor. Adaylar sadece nakdi yardım alabiliyor, ayni yardım kabul edemiyor. Bir kişinin her bir adaya yapabileceği nakdi yardım miktarı ise, her bir tur için en yüksek devlet memuruna mali haklar kapsamında fiilen yapılmakta olan her türlü ödemelerin bir aylık brüt tutarı olan 13 bin 916 lirayı geçemiyor. Veraset ve intikal vergisinden muaf tutulacak olan bağış ve yardımlar dışında adayların ödünç niteliğinde para kabul etmesine izin verilmiyor. Adaylar 2 bin liraya kadar nakdi yardımları makbuz karşılığında ve aynı gün seçim hesabına yatırmak üzere alabiliyor. Bu miktarın üzerindeki nakdi yardımlar ise adayların "Seçim Hesabı" olarak açtırdıkları ve YSK'ya bildirdikleri bir banka hesabına, bağış yapan tarafından yatırılabiliyor. Ayrıca bağış ve yardımlar sadece seçim harcamalarında kullanılacak ve başka bir amaç için tahsis edilemeyecek. Adaylığın kesinleşmesinden seçim sonuçlarının kesinleşmesine kadar geçen dönemde bağış ve yardımlar ile yapılan harcamalar YSK tarafından tasdik edilen listelere kaydedilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA