19 MAYIS’TA DA ‘BURASI MEZİTLİ’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

19 MAYIS’TA DA ‘BURASI MEZİTLİ’


 

Mezitli halkının demokrasi, özgürlük ve cumhuriyete sahip çıkma geleneği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda da değişmedi. Binlerce vatandaş, düzenlenen ‘Özgürlük Yürüyüşü’ne 1919 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile katıldı.

Mezitli Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle meşaleli “Özgürlük Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; belediye hizmet binası önünden başlayarak Demokrasi Meydanına kadar devam eden yürüyüşe, yediden yetmişe binlerce vatandaş katıldı. Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı gün olan 19 Mayıs tüm Türkiye’de olduğu gibi Mezitli’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mezitli Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında 1919 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açıldı.

Yürüyüşe, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mersin Türk Riders Chopper Club ve bisiklet severlerin de kortej oluşturarak destek verdiği yürüyüş boyunca marşlar ve şarkılar söylendi. Atatürk posterlerinin ve dev Türk bayrağının taşındığı yürüyüşe, çevrede oturan vatandaşlarda balkonlarından slogan ve alkışlarla destek verdi.

Yürüyüşün ardından Mezitli Demokrasi Meydanı’nda İftar sofrası kuruldu. Binlerce vatandaşı buluşturan iftar sonrası düzenlenen kutlamalar bayrak denizi içerisinde gerçekleştirildi. Kutlamalara katılan binlerce vatandaş bir ağızdan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Akdeniz Mahallesi Gönüllüleri tarafından oluşturulan Bu Toprağın Ezgisi Halk Müziği Grubu ve Mezitli Belediyesi Sanatevi Müzik Grubu konser verildi. Demokrasi Meydanı’nda ışık ve suyun görsel şölenine sahne olan konserde, vatandaşlar sanatçılara danslarla eşlik etti.

Kutlamalar sırasında Mezitli’de bulunan amatör spor kulüplerine yapılan yardım çekleri Başkan Tarhan tarafından verildi. Yardım çeklerinin verilmesi sırasında sahneye çıkan Mezitli Belediyespor Kulübü Başkanı İlkim Tahinci, her zaman yanlarında olduğu için Başkan Tarhan’a teşekkür etti. Mezitli halkının her zaman farkını ortaya koyduğunu, “Burası Mezitli” olgusunu herkese gösterdiğini söyleyen Başkan Tarhan, yaptığı konuşmada, “19 Mayıs 1919 bizim için bir sabah yıldızı. Karanlığın bitişini müjdeler. Bir milletin bağımsızlık yolunda umutlarının yeşermeye başladığı gündür. Kurtuluş Savaşı’nın başladığı bu 19 Mayıs’ı Atatürk bu ülkenin gençlerine armağan etti. Bugün Türkiye’de gençlerden çok ama çok önemli bir görev daha bekliyoruz. Gençlerimizle omuz omuza yeni bir Türkiye inşa etmenin şimdi tam zamanı” ifadelerine yer verdi. 

Demokrasi Meydanı’nda yaşanan coşkunun şimdiden 24 Haziran’ı kutlaması gibi olduğunu söyleyen CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, demokrasi ve özgürlük mücadelesinden Mezitli halkının her zaman görevini layıkıyla yerine getirdiğini söyledi. Atıcı, “Milli bayramlarımızın içi boşaltılmaya halktan uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Milli bayramlar halk kutlarsa bayramdır. Halk kutlarsa o bayramlar güzel olur. İyi ki varsınız. Gösterdiğiniz bu coşku ile göğsümüzü kabartıyorsunuz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA