“YAZIKLAR OLSUN SİZE!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YAZIKLAR OLSUN SİZE!”


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, kentteki yol ve battı-çıktı çalışmalarının gecikmesi nedeniyle Genel Sekreter Devran Kutlugün’e ağır sözler sarf etti.

GİZEM EKİCİ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Mayıs Ayı Toplantısı’nın İkinci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 6, komisyon raporlarına ait 15 ve gündem dışı 1 madde olmak üzere toplam 22 madde görüşüldü. Görüşmelere Başkan Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün’e yönelik sarf ettiği sözler damga vurdu.

İŞLER GECİKTİ, BAŞKAN KÖPÜRDÜ!

Toplantıda Başkan Burhanettin Kocamaz’a iller bankası ve ticari bankalardan alınmak üzere 240 milyon liralık borçlanma yetkisi verildi. Borçlanmaya dair Kocamaz’a yetki maddesinin görüşülmesi sırasında AKP Grubu adına söz alan meclis üyesi İsmail Yerlikaya, kentte bitirilmeyen ve hala yapımına başlanmayan battı-çıktı çalışmalarını ile açılmayan sordu. Özellikle mezarlık kavşağı civarında tamamlanmayan çalışmalara değinen Yerlikaya’ya cevap Başkan Kocamaz’dan geldi. Başkan Kocamaz, Genel Sekreter Devran Kutlugün’den görüş alarak çalışmaların bitme aşamasında olduğunu dile getirdi. AKP’li Yerlikaya’nın eleştirisinin üzerine Genel Sekreter Kutlugün’e sert çıkan Başkan Kocamaz, “Daha önce söyledik size, üniversite kavşağı battı-çıktı inşaatı biter bitmez buraları da açalım dedik. Burada konuşması için insanlara fırsat veriyorsunuz. Yazıklar olsun size ya” dedi. Kutlugün, Başbakan Müşavirliği ve Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdür Vekilliği’nin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine atanmıştı.

İTİRAZLAR ARTINCA EK SÜRE İSTEDİ

Öte yandan gündeme gelen bir diğer konu ise merkez 4 ilçe için hazırlanan 1/5 bin ölçekli planlara yönelik itirazlar oldu. Mersin’de 7 Şubat’ta belediye meclisinden onaylanarak geçen planlara yaklaşık 15 bin itirazın gelmiş, bunların sadece bin 500-2 bin tanesini değerlendirilmişti. Planlara dair itirazların incelenmesi için komisyonlara 1 aylık ek süre verildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ALEVİ DERNEKLERİ’NE DESTEK

Mayıs ayı ikinci birleşiminde Alevi Kültür Dernekleri Mezitli Şubesi Derneğine KDV dâhil 1 milyon Türk Lirası maddi yardımda bulunulması ile ilgili madde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca Toroslar İlçesi’nde bulunan Toroslar Cemevi’ne malzeme yardımı yapılması ile ilgili karar mecliste oy birliği ile kabul edildi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA