EVCİLER MAHALLESİ MESKİ’YLE YENİLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EVCİLER MAHALLESİ MESKİ’YLE YENİLENDİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Anamur İlçesi Evciler Mahallesinde gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla mahallelinin yüzünü güldürdü.

MESKİ’den yapılan açıklamaya göre; Anamur İlçesi Evciler Mahallesi içmesuyu Q= 25lt/sn verimle pınarlar kaynağından cazibeli olarak karşılanıyor. Mahallede mevcut içmesuyu tesisi 1990’lı yıllarda PVC borulu olarak yapılmış. Üç ayrı depo ile beslemekte olan tesisin mevcut depoların ve PVC borulu olan şebeke hatlarının tamamen yenilenmesi ve mevcut depolardan su çıkmayan hanelere içmesuyu vermek için başlatılan çalışmalar tamamlanarak mahallenin içmesuyu sorunu çözüme kavuştu.

Evciler Mahallesi’nde bulunan üç depo iptal edilerek 200 metreküplük yeni depo yapımı tamamladı. MESKİ Genel Müdürlüğü, Anamur ilçesine bağlı Evciler Mahallesinin içmesuyu hattını tamamen yenileyerek, mahalleyi sağlıklı altyapıya kavuşturdu. Mahallede 200 metreküplük yeni  içmesuyu deposu yapımının yanı sıra, muhtelif çaplarda yaklaşık 23 bin 548 metre içmesuyu şebeke hattı yenilemesi gerçekleştirdi.

“HEMŞERİLERİMİZİN HİZMETİNDE OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Kocamaz, 13 ilçenin dönüşümü için yoğun mesai harcadıklarını ifade ederek, “Yaptığımız yatırımlarla Mersin’i nakış nakış işliyoruz. Mersin merkez ile ilçeler arasında hiçbir fark olmayacak. Verdiğimiz sözleri teker teker yerine getirerek şehrimizin refah seviyesini daha da yukarılara çekiyoruz. Tüm ilçelerimize  önemli yatırımlar yaptık. Bundan sonra da hayat geçireceğimiz hizmetlerle vatandaşlarımızın hizmetinde olmayı sürdüreceğiz” dedi.

“YILLARDIR İÇMESUYU SORUNUMUZ VARDI”
Mahallelerinde yapılan çalışmalarla ilgili memnuniyetini dile getiren vatandaşlar, ilk kez böyle kaliteli bir hizmetin ulaştığını ifade etti.
Evciler Mahalle Muhtarı Neşat Sarı, “Yıllardır içmesuyu sorunumuz vardı. Kanallardan dinamolarla tankerlerle su çekerek ihtiyacımızı karşılardık. 650 nüfusluk 200 hanelik bir mahalleyiz. İçme suyu şebekelerimiz tamamen değişti. Teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Raziye Sarı isimli vatandaş da, “Mahallemizin alt yapısı  çok güzel oldu. İçmesuyu şebekemiz yenilendi. Yollarımız yapıldı. Otobüslerimiz geldi. Hizmetlerden memnunuz” dedi. 

“BAŞKANIMIZ BURHANETTİN KOCAMAZ GELDİ, HİZMET GELDİ”
Mahalle sakini Süleyman Şahin de, “Kanallardan yıllarca çamurlu su içtik. Arıtma cihazı takarak içmesuyu ihtiyacımızı karşıladık. Yenilenen içmesuyu şebekemiz sayesinde evimizin musluğundan suyumuzu içiyoruz. Bundan daha büyük mutluluk olamaz” şeklinde konuştu. Türkan Bal da şunları söyledi: “Otuz yıldır bu mahallede yaşıyorum. Otuz yıldır kanallardan su içerdik. Su olmazsa hayat olmaz. Suyumuzun kıymetini bilelim”.
Mümüne Şahin, “Musluklarımızdan çoğu zaman su akmazdı. Susuzluğun ne olduğu çok iyi biliyoruz” şeklinde konuşurken, Ayhan Fidan da şunları söyledi: “İçmesuyu şebekemizin  eski olmasından dolayı sularımız kokardı. Yıllarca kokan suları içtik. Şimdi ise kesintisiz, sağlıklı ve mis gibi bir suya kavuştuk” 
Ergün Dedeoğlu isimli vatandaşımız ise “Su sorunumuz nedeniyle çok zor günler geçirdik. Yeni yapılan içmesuyu depomuz ve içmesuyu şebeke hatlarımız sayesinde  evlerimizden, musluğumuzdan suyumuzu içmekteyiz” diye konuştu.
Fazilet Baki Soysal da şunları söyledi: “Yıllardır kanallardan su içiyorduk. Yeni yapılan içmesuyu depomuz ve yenilenen içmesuyu şebekemiz sayesinde musluklarımızdan içmesuyumuzu gönül rahatlığı ile içiyoruz. Çok memnunuz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA