“GEREKLİ SİYASAL ADIMLAR ATILMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GEREKLİ SİYASAL ADIMLAR ATILMALI”


 

Mersin’de emek ve demokrasi örgütleri Gazze’de 61 Filistinli vatandaşın katledilmesini protesto etmek için sokağa indi! Emekçiler hükümete seslenerek “Şiddet ve insanlık dışı uygulamalar derhal sonlandırılmalı gerekli siyasal adımlar atılmalıdır” çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, ABD’nin Tel Aviv’de yer alan büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını Gazze’de protesto etmek isteyen 61 Filistinliyi katletmesini düzenlediği basın açıklaması ile kınadı. Özgür Çocuk Parkı’nda düzenlenen açıklamada hükümete İsrail ile olan tüm ilişkileri kesin çağrısı yapılırken, sık sık “İnadına barış inadına özgürlük”, “Katil İsrail Ortadoğu’dan defol”, “Filistin halkı yalnız değildir” sloganları atıldı. Daha sonra basın açıklaması gerçekleştiren KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel – Sen Mersin Şube Başkanı Canan Solak, “70 yıl önce Siyonistlerin İsrail devletini kurduklarını ilan etmelerinin hemen ertesinde Filistin’deki etnik temizlik süreci hızlanmış, Siyonist güçler tarafından yüz binlerce Filistinli yerlerinden edilmiş, 20’den fazla katliam gerçekleşmiş ve 4 yüzü aşkın Filistin köyü haritadan silinmiştir” dedi.

“GEREKLİ TÜM SİYASAL ADIMLAR ATILMALIDIR”
ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını açık bir provokasyon olarak kabul ettiklerini ifade eden Solak, ABD ve İsrail’in emperyalist amaçları doğrultusunda Kudüs’ü bir iç politika malzemesi yaptığını belirtti. Solak “Konfederasyonumuz daha ilk günden açık bir provokasyon olarak nitelemiş kamuoyuna yaptığı basın açıklaması ile kararı geri alınması gerekliliğini vurgulamıştı. ABD provokasyonunu ve barışçıl gösterileri silah zoru ile bastırarak katliama yol açan İsrail devletini kınıyor, Filistin halkını meşru taleplerini destekliyor ve dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Şiddet ve insanlık dışı uygulamalar derhal sonlandırılmalı Filistin ve İsrail halklarını bir arada barış içinde yaşamaları için gerekli siyasal adımlar atılmalıdır” diye konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA