HALK EĞİTİM MERKEZLERİ MAHALLE ATÖLYELERİ İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALK EĞİTİM MERKEZLERİ MAHALLE ATÖLYELERİ İSTİYOR!


 

Mezitli Halk Eğitim Merkezi resim öğretmeni Rahşan Duman Çalkılıç’ın kursiyerleri ile birlikte açtığı “Karma Resim Sergisi” büyük ilgi gördü. Sergide halk eğitim merkezlerinin yaşadığı atölye sıkıntısına dikkat çekildi.

Haber Merkezi

Mezitli Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği, “Karma Resim Sergisi” Derya Otomotiv Plaza’da açıldı. Resim öğretmeni Rahşan Duman Çalkılıç’ın yönetiminde 16 kursiyer ile yaklaşık bir yıl süren çalışma sonucu 60 ürünün sergilendiği etkinliğin açılışını Mezitli HEM Müdürü Ali Turna yaptı.

Mezitli HEM’in bir cazibe merkezi olduğuna dikkat çeken Turna, “Biz farklıyız. Kursiyerlerimiz farklı. Merkezimiz farklı. Kurslarımız vatandaşlarımız tarafından rağbet görüyor. Hizmet kalitemizin yüksekliği sebebi ile her zaman tercih ediliyoruz. Rahşan Duman Çalkılıç Hocamızın çok emeği geçti. O bizim kendi aramızda çok sevdiğimiz lakabı olan ‘Atom Karıca’mızdır. Kurs yeri olarak çalışma yeri namüsait olmasına rağmen böyle değerli bir sergiyi açmak gerçekten bir başarıdır” dedi.

Merkezde 13 ayrı resim kursu verildiğini söyleyen Ali Turna, “İnsanların hiç farkında olmadığı yetenekleri var. Şu anda görmüş olduğumuz ürünler içerisinde bile ressamların gelip beğendikleri çok değerli ürünler var. Mezitli Halk Eğitim Merkezimiz sayesinde özgüvenleri yerine geliyor. Hem eğleniyorlar, hem sanatsal duyularını ön plana çıkarıyorlar hem de ekonomiye katkıda bulunuyorlar. En büyük sıkıntımız; bütün imkanları kursiyerlerimizin önlerine serebileceğimiz kurs atölyelerimiz yok. Atölyeler olmadığı için kursiyerler hocalarımız ile beraber genelde apartman altlarında köşe başlarında sokak ortalarında çalışıyorlar. Bu kadar namüsait ortamlarda şartlarda bu kadar değerli ürünler çıkıyor. Bir de atölye ortamında olsa kim bilir daha neler çıkacak?” diye konuştu.

“ÇOK BAŞARILI BİR EKİBE SAHİBİZ”

Resim Öğretmeni Rahşan Duman Çalkılıç da, öğrencilerin çalışmalarını atölyeden sergiye taşımanın gurur kaynağı olduğunu belirtti. Rahşan Duman Çalkılıç, sözlerine şu şekilde devam etti: “Sene başında halk eğitim kursları açıldığı andan itibaren Eylül-Ekim gibi başlıyor. Şu an ki çalışmalarımıza 16 kursiyerimizle ortalama 1 yıl süresince emek verdik. Öğrencilerimin çalışmalarını bu şekilde görmek gurur verici. Atölye içinde görmüyorsun ama sergilendiği zaman hakikaten işler kendisini gösteriyor. Muhteşem bir duygu. 60 adet ürün çıkardık. Yağlı boya tekniğini kullanarak çalıştık. Çok güzel bir ekip. İzlerken bakıyorum müdürü müdür yardımcıları, kursiyerleri o kadar güzeldi ki bu ekip çok başarılı”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA