KOCAMAZ, HEM ŞİKAYET EDİYOR HEM YIKIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOCAMAZ, HEM ŞİKAYET EDİYOR HEM YIKIYOR


 

Başkan Kocamaz, Milli Emlak’tan tekrar işletme hakkını alamadığı için tepki gösterdiği sahilde imara aykırı şekilde büyüyen kafeteryaları yıkmaya devam ediyor! Dün yapılan yıkımda gerginlik had safhaya çıkınca polis plastik mermi ve biber gazı kullandı.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de göreve geldiği günden bu yana Atatürk Parkı içerisindeki kafeteryaları imara aykırı şekilde büyüdüğü gerekçesiyle yıkan Büyükşehir Belediyesi Burhanettin Kocamaz bir kafeterya daha yıktı. 
Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Meclisi’nde yıkımlarla ilgili Milli Emlak’a suçlayan Başkan Kocamaz, “Milli Emlak buraları yıkın diyor biz de yıkıyoruz. Sonrasında bizi vatandaşla karşı karşıya getiriyor ama bu alanları geri bize vermiyorlar” ifadelerini kullanmıştı. 
Yıkımlarla ilgili topu Milli Emlak’a atan Başkan Kocamaz, dün bir kafeteryanın daha yıkımını gerçekleştirdi. Kafeterya işletmecileri ve çalışanlar yıkımı engellemek için aileleri ile birlikte kafeterya önünde toplandı. Kafeterya önünde gergin bekleyiş devam ederken işletme sahiplerinin avukatı emniyet güçleri ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri görüştü. Bu sırada işletme sahibi Enver Akay’ın oğlu Selim Akay ve 3 çalışanı yıkımı engellemek için çatıya çıkarak üzerine litrelerce benzin döktü. Görüşmeden sonuç çıkmayınca 45 çalışanı olan kafeterya içerisindeki eşyalarla birlikte TOMA ve çevik kuvvet eşliğinde yıkıldı. Kendisini yakmakla tehdit eden Akay’a ise plastik mermi ve TOMA ile müdahale edildi. Akay daha sonra gözaltına alındı. Çok sayıda gözaltının yaşandığı müdahale sırasında kullanılan biber gazı nedeniyle kadınlar ve çocuklar fenalaştı. Fenalaşan kadınlar ambulansla hastaneye götürülürdü.

“GÜNAHIMIZ NE, NE İSTİYORSUNUZ BİZDEN?”
Kafe işletmecisi Enver Akay, “Bu iş bizim mesleğimiz değil. Dönemin belediye başkanı Macit Özcan Akdeniz Olimpiyatları’ndan dolayı bizleri çağırdı ve ‘Mersin’i güzelleştirin, Mersin’e yakışan bir şey yapın’ dedi. Bunun üzerine biz de buraya yaklaşık 1 buçuk milyon lira yatırım yaptım. 2014’te göreve gelen Burhanettin Kocamaz kafeteryalarımızı tek tek yıktı. Bize ‘kafeterya açın’ dediler açtık yıllardır burada hizmet veriyoruz. Burada 45 kişi ekmek yiyor. Vergimizi, kiramızı aksatmadan veriyoruz. Bizim günahımız ne, neden bu düşmanlık, ne istiyorsunuz bizden?” diyerek yıkıma tepki gösterdi.    



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA