BAŞKAN UÇUYOR ENGELLİ BEKLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN UÇUYOR ENGELLİ BEKLİYOR!


 

Kentin her noktasına rahat ulaşabilmek için belediyeye helikopter alan ve Engelliler Haftası’nda bir dizi uluslararası etkinliğe imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2016’da kentin 6 farklı noktasına kurduğu Akülü Tekerlekli Sandalye Şarj İstasyonları’nın bakımsızlık nedeniyle hizmet veremed

Mehmet Nabi Batuk

Dünya Engelliler Birliği’nin 6’nci Olağan Genel Kurulu, Global Erişilebilir Turizm Kongresi ve Erişilebilir Şehir ve Turizm Merkezi Mersin Projesi organizasyonlarına ev sahipliği yapan mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonu büyük olsa da hizmetlerindeki eksiklikler tepki topluyor.  
Büyükşehir Belediyesi’nin engelli bireylerin kullandığı akülü sandalyeler için 2016 yılında Mersin Tren Garı, Özgecan Aslan Barış Meydanı ve Forum AVM gibi kentin 6 farklı noktasına yerleştirdiği Akülü Araç Şarj İstasyonlarının birçoğunun bakımsızlık nedeniyle çalışmadığı ortaya çıktı. Engelli vatandaşların toplumsal hayata katılmasını kolaylaştırmak amacıyla yapılan projede, 3 akülü sandalyenin aynı anda şarj yapabildiği istasyonlardaki güç bağlantı noktalarının birçoğu arızlı durumda. Hatta Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamının da bulunduğu Taş Bina yanındaki şarj istasyonunun sadece bir güç bağlantısı çalışıyor. Burada Akülü Tekerlekli Sandalyelerini şarj etmek isteyen engelli vatandaşlar, saatlerce kuyrukta bekliyor. Öte yandan Akülü Araç Şarj İstasyonlarının çatısının olmaması yağmur ve güneşli havalarda engelli vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. 

“ARIZA NEDENİYLE DAKİKALARCA BOŞA BEKLİYORUZ”
Taş Bina yanında bulunan şarj istasyonunda arızalı güç bağlantısını kullandığı için yarım saat boş yere bekleyen 28 yaşındaki ortopedik engelli vatandaş Ümit Yıldırım, yaşadıklarına isyan etti. Forum AVM içerisinde yer alan şarj istasyonunun tümüyle çalışmadığını kaydeden Yıldırım, “Forum AVM’nin orada bir tane istasyon daha var ama o da bozuk. Sandalyemi şarj etmek için buraya geldim, iki bağlantı yeri bozukmuş yaklaşım yarım saat boşa bekledim. Sonra bir başka arkadaş geldi ve sadece bir bağlantı noktasının çalıştığını söyledi. Ben burada boşa bekledim. Bu cihazı yapmaları bizim için çok iyi olmuştu. Ama bakımını yapmıyorlar. Çoğu kere arıza nedeniyle sandalyelerimizi şarj edemiyoruz” dedi. 

“TEK GÖZÜ ÇALIŞTIĞI İÇİN ZAMAN ZAMAN SIRA OLUYOR”
Sokaklarda yaşamak zorunda olduğunu söyleyen diğer bir ortopedik engelli vatandaş Sait Kara ise şunları söyledi: “Ben Taş Bina yanında bulunan bu şarj istasyonunu her gün kullanıyorum. Sokaklarda yaşayan bir insan olduğum için sık sık şarjım bitiyor. Bu istasyonlar benim en büyük ihtiyacım. Buradaki şarj istasyonu arızalı olduğu için zaman zaman zor durumda kalıyorum. Akülü sandalyemin şarj olması 2 – 3 saat sürüyor. Buradaki şarj istasyonunun tek gözü çalıştığı için zaman zaman sıra oluyor. Bize bu hizmetleri yapanlara teşekkür ediyoruz ama bu istasyonların bir tamirini de yaparlarsa daha çok memnun oluruz. Çünkü başka bir engelli arkadaşımız geldiğinde saatlerce beklemek zorunda kalıyor” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA