COŞKULU AÇILIŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

COŞKULU AÇILIŞ


 

Silifke Belediyesi tarafından bu yıl 45’si düzenlenen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali coşkulu törenle başladı.

Bu yıl yine festivale Sırbistan, Hindistan, Litvanya, Endonezya, Ukrayna, Romanya, KKTC, Bergama, Artvin/Arhavi, Gaziantep ve Mezitli gibi yurt içinden ve yurt dışından birçok halk dansları topluluğu konuk olarak renk katılacak.

Silifke Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 10-15 Mayıs tarihleri arasında 45.'si düzenlenen etkinlik ilk gününde renkli görüntülere sahne oldu. Atatürk Anıtına kültür haftası çelengi sunulmasının ardından şehir stadyumundan festival etkinliklerinin yapılacağı Anıt Meydanı Yeni Festival alanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Vatandaşlar kortej yürüyüşüne yoğun bir katılım gerçekleştirirken cadde boyunca esnaflar ve vatandaşlarda alkışlarla destek vererek, İzmir Marşı söylediler.
Göksu Parkı Festival Alanında gerçekleştirilen açılış törenine Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Almanya Kardeş Şehir Bergkamen Belediye Başkanı Roland Schaefer ve yardımcıları, CIOFF Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul ve Genel Sekreter Muammer Arslan, oda başkanları, dernek başkanları, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“45 YILDIR BAŞARILI BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİRMEKTEYİZ”
Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Bir Yörük yurdu olan Silifke'de 1974 yılından buyana kültür değerlerini yaşatmak, canlı tutmak, bunu yurt içinden ve yurt dışından gelen insanlara tanıtmak için festivaller yapıyoruz.
1974 yılında Müzik ve Folklor Festivali olarak başlayan ve 45 yıldır başarılı bir şekilde kutladığımız festivalimizi, bu yılda en iyi şekilde gerçekleştirmenin heyecanını ve coşkusunu yaşamaktayız.  
Bu coşkumuza ve sevincimize uzaktan ve yakından katılarak destek veren bütün davetlilerimize yürekten teşekkür ediyor, 45. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimizin açılışına hoş geldiniz diyorum. Her yıl 20-26 Mayıs tarihleri arasında kutladığımız Müzik ve Folklor Festivalimizi bu yıl Ramazan ayı dolayısıyla 10-15 Mayıs tarihlerine çektik. Yine ilk defa bu yıl 45.’sini kutlamakta olduğumuz Müzik ve Folklor Festivalimizi, CIOFF kuralları çerçevesinde gerçekleştireceğiz. 
Silifke Belediyesi olarak 17 Ocak 2017 tarihinden imzaladığımız protokol ile CIOFF Uluslararası Dünya Folklor Festivalleri Konseyine üye olduk. Birçok ülkenin festivallerini bir çatı altında toplayarak, dünya barışına ve kültürler arası diyaloğa katkı sağlamış olduk. Tüm dünyadaki CIOFF festivalleri arasında bizim festivalimizin de yer alması, festivalimizi koruma altına alarak daha nice festivallerde buluşmamıza vesile olacaktır.

“YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN BİRÇOK KONUĞUMUZ FESTİVALİMİZE RENK KATIYORLAR”
Bu yıl yine festivalimize Sırbistan, Hindistan, Litvanya, Endonezya, Ukrayna, Romanya, KKTC, Bergama, Artvin/Arhavi, Gaziantep ve Mezitli gibi yurt içinden ve yurt dışından birçok halk dansları topluluğu konuk olarak renk katacaklar. 
Yurt dışından gelen bu misafirlerimizde, ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadırlar. Yine festivalimiz süresince her akşam Manuş Baba, Onur Akın, Işın Karaca, Engelliler Derneği Korosu, Rubato ve Mor ve Ötesi gibi birbirinden değerli sanatçılarımızı ağırlayacağız. Hafta boyunca sergiler, tiyatro gösterileri, halk oyunları gösterileri, avcılık ve atıcılık yarışları, ses yarışmaları, batırık yarışması ve satranç turnuvaları gibi çeşitli etkinlikler yer alacaktır’

“SİLİFKE ADINI TÜM DÜNYAYA DUYURMAKTADIR”
45 yıldır kutlanan bu festivaller sayesinde Silifke adını Türkiye'ye olduğu gibi Dünya’ya da duyurmuştur. Silifke halkı, geçmişine sahip çıkarak bu değerlerini en iyi şekilde korumuştur. Her yıl kutladığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz Silifke Müzik ve Folklor Festivalimiz, bu yılda halkımıza açık ve ücretsiz olacaktır.
Göreve geldiğimiz andan itibaren sanatın, kültürün, sporun ve barışın kenti olma yolunda birçok hizmetler gerçekleştirdik. Bu hedefte ve yolumuzda her geçen gün şevkle, heyecanla ve gururla yürümeye devam edeceğiz. Yaklaşık 3000 yıllık tarihe ve eşsiz güzelliklere sahip olan Silifke’mize en iyi hizmetleri sunmak, benim ve mesai arkadaşlarım için büyük bir onur olmaya devam edecektir. Kültür Haftamızın hayırlı uğurlu olmasını diler, bütün halkımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

SCHAEFER VE TUĞSAVUL, “NİCE FESTİVALLERE ERİŞİLMESİNİ DİLİYORUZ”
Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’un konuşmasının ardından Almanya Kardeş Şehir Bergkamen Belediye Başkanı Roland Schaefer ve CIOFF Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul’da bir konuşma yaparak, bir hafta boyunca sürecek olan Silifke festivalinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundular. Konuşmaların ardından yaş kütüğüne bröve çakılıp, Kültür Haftasının açılış kurdelesi kesildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA