GİZLİ TALİMAT MI VAR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GİZLİ TALİMAT MI VAR?


 

Ortadoğu Hastanesi Başkanı Dr. Engin Şahin, “Gizli bir emir varmış gibi tüm 112 hastaları şehir hastanesine götürülüyor” diyerek, bu nedenle bir yılda hastaneye gelen 112 hastalarının sayısının yüzde 80 azaldığını söyledi.

HEDİYE EROĞLU
Uzmanların ve sektör temsilcilerini tüm tepkilerine ve eleştirilerine rağmen Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olarak geçen yıl hizmete açılan Mersin Şehir Hastanesi ile ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi.
Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Engin Şahin, hastanenin kapandığı, iflas ettikleri yönünde ki iddialara cevap vermek için hastanede düzenlediği basın toplantısında kentte bir süredir tepkilere neden olan 112 hastalarının direk Şehir Hastanesi’ne götürülmesine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
 
“HASTALARA SEÇME HAKKI VERİLMİYOR”
Şehir Hastanesi’ne karşı olmadıklarını ve sektöre kalite ve gelişim katması adına önemsediklerini söyleyen Şahin, ancak yapılan bazı uygulamaların büyük tehlikeleri beraberinde getirdiğini söyledi. 
Hastalara seçme hakkı tanınmadan gelen tüm 112 çağrılarında ambulansların direk Mersin Şehir Hastanesi’ne gittiğini söyleyen Dr. Şahin, “Gizli bir emir varmış gibi tüm 112 hastaları şehir hastanesine götürülüyor. Bu nedenle bir yılda hastanemize gelen 112 hastalarının sayısı yüzde 80 oranında azaldı” dedi. 
Bu durumun halk sağlığı açısından büyük tehlike yarattığını dile getiren Dr. Şahin, “Mersin düz bir şehir olup, Erdemli’den dahi alınan112 hastaları Şehir Hastanesi’ne götürülmektedir. Böyle bir risk göze alınmamalıdır. Bu durumun yaratacağı olumsuzlukların bedeli ağrı olur” uyarısı yaptı. 
 
MERSİN ŞEHİR HASTANESİ
Mersin Şehir Hastanesi, Kamu-Özel İşbirliği Modeli (KOİ) ile Türkiye’de gerçekleştirilmesi öngörülen projeler arasında finansman anlaşması imzalanan ilk proje olma özelliği taşıyor. 3 Şubat 2017’de açılışı yapılan Mersin Şehir Hastanesi, açılan ilk ve en büyük KOİ Projesi.  Projenin finansmanı için, yerli ve yabancı 3 adet bankadan 270 milyon Avro’luk proje finansman kredisi sağlandı.  
Şehir Merkezine yaklaşık uzaklığı 7 kilometre uzaklıkta bulunan hastane, hem ulaşım hem de hasta garantili hizmet verilmesi nedeniyle sık sık eleştirildi.  

   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA