ANTMEN MÜCADELEYİ MECLİSE TAŞIYACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANTMEN MÜCADELEYİ MECLİSE TAŞIYACAK


 

Mersin Barosu eski başkanı avukat Alpay Antmen, CHP’den milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

Haber Merkezi

Mersin’in tanınmış avukatlarından Alpay Antmen CHP’den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Mersin Barosu’nda 2012-2014, 2014-2016 yılları arasında başkanlık yapan Alpay Antmen, geçtiğimiz dönem aday olmayacağını açıklamış görevi devretmişti. Kentte birçok sivil toplum hareketinin içinde yer alan Antmen özellikle Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı verdiği hukuk mücadelesi ile tanınıyor. 

ALPAY ANTMEN KİMDİR? 
Av. Alpay Antmen 27 Ekim 1969 tarihinde Mersin’de doğdu.  İlk, orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamladıktan sonra 1986 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Mezun olduktan sonra 1990 yılında özel hukuk ana bilim dalında Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans derecesini aldıktan sonra Mersin’e tekrar dönüş yaparak 22 yıldan beri avukatlığına devam ediyor. Üniversite yıllarında tanıdığı eşi de kendisi gibi avukat olan Antmen’in 2 çocuğu var. Av.Alpay Antmen Mersin Barosu’nda 2002-2004 döneminde Baro Yönetim Kurulu üyeliği ve Baro Genel Sekreterliği 2004-2006 döneminde Baro Yönetim Kurulu üyeliği ve Baro Başkan Vekilliği; 2006-2008 döneminde Türkiye Barolar Birliği Delegeliği görevlerini ifa etmiş; ilk kez 2012 Kasım ayında, sonra da 2014 Ekim ayında Mersin Barosu Başkanlık seçimlerini iki kez üst üste kazanarak 2012-2016 yılları arasında iki dönem Mersin Barosu Başkanlığı görevini yaptı. İki dönem için aday olamaya söz verdiği için 2016 Baro seçimlerinde aday olmamış ve aktif siyasete başlamdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA