MTOSB’NİN OTOBAN BAĞLANTISI NE OLDU? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTOSB’NİN OTOBAN BAĞLANTISI NE OLDU?


 

Binlerce insanın iş, aş kapısı olan Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin (MTOSB) yıllardır kanayan sorunu olan otoban bağlantı yolu problemi hala çözüm beklerken, Milletvekili Atıcı konuyu TBMM’ye taşıdı!

Haber Merkezi

Mersin ekonomisinin can damarlarından biri olan MTOSB’ye günde yaklaşık 4 bin araç ile 20- 25 bin insan giriş-çıkış yapıyor. Bölgeye sadece D 400 karayoluyla ulaşılması ve yıllardır istenen otoban bağlantısının bir türlü hayata geçirilememesi firmalara büyük sıkıntı yaşatıyor.
Ülkemizde otobanın yanında kurulan OSB’lerin neredeyse tamamına yakınında otoban bağlantısı var iken, MTOSB ’de böyle bir bağlantının bulunmaması büyük bir eksiklik olarak eleştiriliyor. Bölgeye Tarsus’tan gelmek isteyenler yolunu 23 kilometre uzatarak ancak MTOSB’ye gelebiliyor. Ya da D 400 karayolunu kullanarak 24 kilometreyi 1-1,5 saatte gelebiliyor. Kayıplara neden olan bu sorunun çözümü için sanayiciler pek çok kez talepte bulunsa da iktidar vaatten öteye gidemedi. 

“TRAFİK YAŞAM KALİTESİNİ DÜŞÜRÜYOR”
CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyarak, projenin son durumunu sordu. 
TBMM’ye; Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96’ıncı maddeleri gereği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Milletvekili Atıcı, Mersin-Tarsus karayolunda (D-400) yaşanan trafik yoğunluğunun kentte yaşam kalitesini düşürdüğünün altını çizdi. 

“ÜCRETSİZ OLSUN”
“Mersin Limanı’na büyük araçların giriş-çıkışının yoğun olduğu dönemlerde trafik durma noktasına gelmektedir” diyen Aytuğ Atıcı ihalesi yapılan “Organize Sanayi Bölgesi-Otoyol Bağlantı Yolu” kavşağı ile Mersin arasındaki otoyolun ücretsiz olmasının D-400 karayolunda yaşanan trafik sorununu büyük oranda çözeceğini belirtti. 
Ayrıca Mersin’den Çamlıyayla ve Eshab-ı Kehf yönüne giden araçların da otoyolu ücretsiz kullanımının mümkün olacağını aktaran Atıcı, şu sorulara yanıt istedi; “Mersin gişelerini, Organize Sanayi Bölgesi kavşağına çekmeyi planlıyor musunuz? Yapımına yeni başlanan bağlantı yolu tamamlanmadan gerekli düzenlemelerin yapılması mümkün müdür?”.

BÖLGEYE TALEP ÇOK
Öte yandan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, geçtiğimiz günlerde 3. OSB’de 750 bin metrekare sanayi parselinin tahsislerine başlama hazırlığında olduklarını açıklamış ve bölgeye gelen yoğun talebe dikkat çekerek, yol konusuna dikkat çekmişti. 
OSB'nin sorunlarını bildiklerini vurgulayan Tekli, otoban bağlantısının ihale edildiğini ve yüklenici firmanın şantiyesini kurduğunu, kamulaştırma çalışmalarının başladığını, konuyu yakından takip ettiklerini söylemişti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA