“İSVEÇ HÜKÜMETİ VE GÖÇ İDARESİNİ KINIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İSVEÇ HÜKÜMETİ VE GÖÇ İDARESİNİ KINIYORUZ”


 

Bir trans kadının iltica ettiği İsveç’te yaşadığı sıkıntılara dair açlık grevine başladığını açıklayan Mersin Yedi Renk LGBTİ Derneği üyesi Mihrican Zorlu Günok, duruma tepki göstererek İsveç Hükümeti ve Göç İdaresi’ni kınayarak kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Yedi Renk LGBTİ Derneği üyesi Mihrican Zorlu Günok, Demhat Aksoy isimli trans kadının 2017 yılında iltica ettiği İsveç’te yaşadığı bürokratik sorunlara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Aksoy’un karşılaştığı bürokratik sorunlar nedeniyle 30 Nisan 2018 tarihinden beridir açlık grevinde olduğunu hatırlatan Günok, devlet tarafından sağlanan imkanların bir bireyin hayatını devam ettiremeyecek nitelikte olduğunun altını çizdi. “Arkadaşımızın temel sorunu sosyalleşme ve toplumla kaynaşma ihtiyacının devlet tarafından sağlanmaması ve dahası zorlaştırılmasıdır” diyen Günok, şunları söyledi: “Kendisine ve diğer mültecilere aylık olarak ödenen belirli bir miktar para ve sağlanan barınma koşulları hayatın sağlıklı bir şekilde sürdürülmesine el vermemektedir. Özellikle, kendilerine özel bir İD kartının tanımlanmaması mültecilerin ev dışında herhangi bir yerde varlık gösterebilmelerine engel olmaktadır. Dolayısıyla, Demhat İsveç Göç İdaresi’nin sorumluluk alanını gözden geçirmesini ve trans mültecilerin bazı özel ihtiyaçları üzerine gündem oluşturmasını talep etmektedir. Biz de, Demhat’ın bu haklı talebinin tüm insan hakları ve LGBTİ örgütleri tarafından, gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde, ciddiyetle takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.  İsveç Hükümeti ve Göç İdaresine sert sözlerle yüklenen Günok, “Sosyal Devlet vurgusunu dilinden düşürmeyen İsveç gibi bir Avrupa ülkesi, bu iddiasının tam anlamıyla arkasında durmak zorundadır. Sosyo-ekonomik anlamda kendilerinin gerisinde kalan ülkelerden devşirdikleri ucuz işgücünü kullanarak zenginliklerine zenginlik katan batı ülkelerine, bu zenginliği borçlu oldukları kitlelerin kimler olduğu her defasında, her koşulda hatırlatılmalıdır. İsveç Hükümetini ve Göç İdaresini kınıyoruz. Mevcut sorunu çözecek hukuki sürecin başlatılmasında bütün sivil toplumu harekete davet ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA