KÜLTÜR EVLERİ ALTIN BİLEZİK SAHİBİ YAPIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÜLTÜR EVLERİ ALTIN BİLEZİK SAHİBİ YAPIYOR


 

Mahalle Kültür Evlerinde verilen mesleki ve beceri kursları yoğun ilgi görürken, belediyenin 8 mahalle evinde toplam 720 öğrenci farklı dallarda eğitim alıyor. Kaymakam Pamuk, kadınları ve gençleri, mahalle evlerinde verilen ücretsiz kurslara katılmaya davet etti.

Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Adanalıoğlu, Karacailyas, Çay, Karaduvar, Hadra Hamamı Kültür Sanat Evi, Güneş, Çilek ve Kazanlı Mahalle ve Kültür Evleri’nde, her yaş ve kesimden katılımcıya, ücretsiz mesleki ve beceri kurs ve eğitimleri veriliyor. Mahalle Evlerinde, bu kursların yanı sıra, aile içi iletişim, uyuşturucuyla mücadele, kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak, aileleri ve gençleri bilinçlendirmek amaçlı seminerler de organize ediliyor.

KURS VE EĞİTİMLER ZENGİN BİR ÇEŞİTLİLİĞE SAHİP
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 8 mahalle ve kültür evine ait 45 derslikte, bugün itibariyle; ‘Tiyatro, Resim, Heykel, Okuma-Yazma, Klasik Danslar, Anasınıfı, Bilgisayar, Satranç, Takı Tasarım, Dekoratif Ahşap Boyama ve Süsleme, Biçki, Dikiş-Nakış, Oyacılık, Giysi Dikimi, Mozaik, Çini İşlemesi, Kuaförlük, Step Aerobik, Judo, Badminton’ kursları veriliyor. Kurslara özellikle kadınlar ve gençler yoğun ilgi gösterirken, birçok kursiyer, eğitimlerinin ardından yaptıkları üretimle ailesinin bütçesine katkı sunma fırsatı da yakalıyor. Kurslara katılan anneler, küçük çocuklarını da yine mahalle evlerinde hizmet veren kreş sınıflarına bırakarak gönül rahatlığıyla istedikleri eğitimi alabiliyor. Eğitimler sayesinde hem meslek sahibi olup aile ekonomilerine destek çıktıklarını hem de boş vakitlerini verimli değerlendirdiklerini belirten kursiyer kadınlar, Akdeniz Belediyesi’ne ve 

“VATANDAŞLARIMIZ MESLEK VE BECERİ KAZANIYOR, GELECEĞE HAZIRLANIYOR”
Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, adeta birer eğitim-öğretim merkezlerine dönüşen Mahalle ve Kültür Evleri’ne gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. İnsan odaklı alan bir yönetim anlayışıyla, dezavantajlı kesimlerin yaşadığı bölgelere dönük sosyal projelere özel önem verdiklerinin altını çizen Pamuk, “Mahalle Evlerimizde verdiğimiz kurs ve eğitimlerimize, her yaş ve kesimden vatandaşın gösterdiği ilgi ve katılım, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın ispatıdır. Belediyemiz ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde; kadın ve gençlere kültür, sanat ve spor alanında yeteneklerini keşfedip kendilerini geliştirme imkânı sağlıyoruz. Özellikle kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik mesleki, beceri ve iş edindirme kurslarını çok önemsiyor, çocuklarımızı korumak ve onları her türlü riskten uzak tutmak için sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz” dedi.
Sözlerini, “Her yaştan ve kesimden vatandaşımızı; meslek sahibi olabilmek, zamanlarını verimli ve faydalı şekilde değerlendirebilmek için kurslara katılmaya davet ediyorum” şeklinde sürdüren Pamuk, “Birer eğitim ve öğretim merkezine dönüşüp kadın ve gençleri geleceğe hazırlayan mahalle kültür evlerimizde verdiğimiz kurs ve eğitimlerin içeriğini zenginleştirip sınıf sayısını da arttıracağız. Bu başarıyı yakalamamızda emeği geçen eğitmenlerimize ve personelimize teşekkür ediyor; mahalle evlerimizde verilen kurslara katılarak meslek kazanıp geleceğe hazırlanan kadınlarımız ve gençlerimize gelecek yaşamlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA