“En ufak hatanın bedelini kent ödüyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“En ufak hatanın bedelini kent ödüyor”


 

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı’nın açılışında konuşan Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, hükümete dış politika üzerinden yüklendi. Dış ülkelerle yaşanan en küçük hatanın bedelini Mersin’in ödediğini ifade eden Akşener, partisine destek çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

İYİ Parti Genel Başkanı  ve partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Mersin’de partisinin il başkanlığının açılışında on binlere seslendi. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde gerçekleştirilen mitinge; İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, 21 Dönem Kayseri Milletvekili Sevgi Esen ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile on binlerce partili katıldı.

“2019’UN RAMAZAN AYINDA SURİYELİ KARDEŞLERİMİZLE SURİYE’DE İFTAR AÇACAĞIZ”

Hükümete dış politika üzerinden sert eleştiriler yapan Akşener, dışarıda yaşanan en küçük problemin ilk olarak Mersin’i etkilediğini ifade etti. Mersin’in ihracat, tarım, Mersin Limanı ve Serbest Bölgesine dair istatistikler veren Akşener, “Bizim ne işimiz var Suriye’de, Irak’ta kavganın içerisinde. Dış politikada yepyeni bir vizyon ortaya koyuyoruz. Komşularımızla yeni coğrafi, ekonomik anlaşmalar imzalayacağız. Mersin Limanı ve Serbest Bölgesi tekrar Türkiye’nin yıldızı olacak. Biz tekrardan komşularımızın bütünlüğünü sağlayan bir durumda ve pozisyonda olacağız ve yeniden ticareti başlatacağız” dedi

Mersin’deki yoğun ve düzensin mülteci göçünün kent ekonomisini ağır darbeler indirdiğini kaydeden Akşener, şöyle konuştu: Türkiye’nin incisi olan Mersin, bugün 200 bin mülteci ile beraber yaşıyor. Birden bire yaşanan düzensiz göçle birlikte Mersin’de yaşayan vatandaşların hayat standardı düştü. Elbetteki Mersinliler ekmeğini ve aşını insanlarla paylaştı. Ama bu 200 bin Suriyeli kardeşimiz netice itibariyle Erdoğan’ın yanlış politikaları neticesinde Mersin’de yaşıyor. Burada tüm Mersinlilere söz veriyorum 24 Haziran akşamı Cumhurbaşkanı olarak seçildiğimizde ve iktidarı aldığımızda 2019’un Ramazan ayında Suriyeli kardeşlerimizle Suriye’de iftar açacağız. Çünkü her insan vatanında emniyettedir çünkü her insan vatanında mutludur.”

“MERSİN’İN İHRACATI 1 MİLYAR DOLAR DÜŞTÜ”

Mersin’in bir liman kenti olduğunu hatırlatan Meral Akşener, “İhracatınız 3.8 milyar dolar idi bugün 2.8 milyar dolar’a düştü. Bu 1 milyar dolar ihracat ne için düştü? Ne için Mersinlinin cebi boştur? Ne için Mersinli gençler işsiz? Çünkü öngörüsüzler ve yandaş müteahhit kayırmaktan sanayiyi bilmiyorlar. Petkim, Tüpraş, Seka, sigara fabrikaları, tekel fabrikaları ve en son olarak şeker fabrikalarını sattılar. Yaptığı fabrikalara sayın bir tane bulamazsınız. Hani ecdat ecdat diye geziyor ya bu milletin yaptığı sanayi tesislerini haraç mezat sattılar. Burada 70 milyar doları alıp yandaşların cebine koydular. Peki siz milletin cebine ne girdi hiçbir şey. Şimdi buradan sesleniyorum: Erdoğan’ın gittiği yol; yol değildir” dedi.

“MEYVE NAKLİYESİ MERSİNLİLER İÇİN YÜZDE 55 ARTMIŞ DURUMDA”

Tarım alanında yaşanan sorunlar üzerinden hükümeti eleştirmeye devam eden Akşener, “Bir ülkenin ekonomisini sade ve sadece inşaatın üzerine diktin. Fabrika kurmuyorlar, sanayi üretimini yapmıyorlar, üretime önem vermiyorlar. Çiftçiyi bugün bitirme noktasına getirdin. Anamur Muzu’nu bilmeyen, ondan haberdar olmayan, tadını ve şeklini bilmeyen gençlerimiz var. Şuanda Meyve nakliyesi Mersinliler için yüzde 55 artmış durumdadır. Bu giderlerle çiftçi ürünlerini nasıl satacaklar. Narenciye üreticileri de boğulmuş durumda ve nefes almaya çalışıyorlar. Bütün bunları çözmenin yolu ve reçetesi de bizdedir. Sonra suçu çiftçiye atıyorlar diyorlar ki çiftçi ürünleri pahalıya üretiyor. Siz mazotu 5,5 liradan verirseniz tabi ki çiftçi ürününü pahalı üretir. Ben artık akaryakıt zamlarına yetişemiyorum. Amerika’daki çiftçiler ise mazotu 1.5 liraya kullanıyorlar. Bizim çiftçimiz bunlarla bu olanaklarla nasıl baş etsinler” diye konuştu .

“MERSİN LİMANI VE SERBEST BÖLGESİ TEKRAR TÜRKİYE’NİN YILDIZI OLACAK”

Sözlerinin devamında dış politika üzerinden eleştirilerini sürdüren Akşener, “Bizim ne işimiz var Suriye’de, Irak’ta kavganın içerisinde. Dış politikada yepyeni bir vizyon ortaya koyuyoruz. Komşularımızla yeni coğrafi, ekonomik anlaşmalar imzalayacağız. Mersin Limanı ve Serbest Bölgesi tekrar Türkiye’nin yıldızı olacak. Biz tekrardan komşularımızın bütünlüğünü sağlayan bir durumda ve pozisyonda olacağız ve yeniden ticareti başlatacağız. Cuma günü Erdoğan’a Kıbrıs’ı verip vermediğini sordum. Dedim ki sen yanlış politikalarla Kıbrıs’ı verdin mi? Bunu millet adına soruyorum buna cevap ver. Bu cevabı alıncaya kadarda peşinde olacağım. Kıbrıs bizim için yavru vatan değildir. Kıbrıs bizim ciğerimizin parçası, Mersin’in karşısı kardeşimiz ve canımızdır. Kıbrıs’ın verilmesine müsaade etmeyeceğiz. Kıbrıs’ı kimseye veremeyeceksiniz burayı 12 adanın akıbetine benzetemezsiniz. Çünkü Kıbrıs’ta bizim kanımız, canımız ve terimiz var” .

“ÖYLE AĞIR CEZALAR KOYACAĞIM Kİ KİMSE BU SUÇLARI İŞLEMEYE CESARET EDEMEYECEK”

İktidar olması durumunda çok genç bir kadro ile yola devam edeceğini söyleyen Akşener, şunları söyledi: “Tecrübemizle, inancımızla 24 Haziran akşamı hem Cumhurbaşkanlığı’nı hem de iktidar olacağız. Bu zulüm iktidarını sandıkta yıkacağımıza dair size söz veriyorum.  Tekrar sanayileşen tekrar üreten, tekrar çiftçisi müreffeh, genci umutlu bir düzen inşa edeceğiz. Ayrıca kadınlarla ilgili olarak ben Özgecan’ı anıp ailesinin acısını dindirmek istemedim ama yıllarca kadın hakları konusunda çalışmış bir kadın olarak, erkek ve kız çocuklarımızın, kadınlarımızın dövülmesine, tecavüz ve istismara uğramasına ve öldürülmesine müsaade etmeyeceğimi söylemek istiyorum. Bu konuda öyle ağır cezalar koyacağım ki kimse bu suçları işlemeye cesaret edemeyecek. Güçlü bir Türkiye için hep birlikte başaracağız.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA