Tarsus’ta heyelan su kesintisine neden oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’ta heyelan su kesintisine neden oldu


 

MESKİ, Tarsus’a bağlı Kuşçular, Eminlik, Emirler, Kuzoluk, Keşli ve Sanlıca mahallelerini besleyen içmesuyu isale hattı güzergahında heyelan nedeniyle içme suyu isale hattının zarar gördüğünü ve bu mahallelere içmesuyu verilemediğini duyurdu.

Konuya ilgili Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genelen Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “Tarsus ilçesi Kuşçular, Eminlik, Emirler, Kuzoluk, Keşli ve Sanlıca mahallelerinin içme suyu kaynağı, Pozantı ilçesi belemedik mevkiinde bulunmaktadır. Belemedik içme suyu kaynağı ile Kuşçular Mahallesi pompa istasyonu arasındaki içmesuyu isale hattı çelik boru olup, yaklaşık 12 kilometre uzunluğundadır. Kuşçular pompa istasyonundan yaklaşık 3 kilometre mesafede, Taşdurmaz mevkiinde oluşan heyelan nedeniyle içme suyu isale hattı zarar görmüş olup, mahallelere su verilememektedir" ifadelerine yer verildi. Heyelan olan bölgenin yapısı itibariyle kırıcılı iş makinası çalıştırılmasının hayati açıdan tehlike arz ettiğinden patlatma yapılarak temizlenmesine karar verildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgiler yer aldı; "Aynı zamanda heyelan olan noktanın tam altından demiryolu tüneli geçmekte olup, yapılacak çalışmalarda demiryolu tünellerine zarar verilmemesi gerekmektedir. Kayanın patlatılması sırasında demir yolu işletmesine zarar verilmeyeceğine dair mühendis raporu ve Genel Müdürlüğümüzün taahhüt yazısı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 6. Bölge Müdürlüğüne verilmiştir. Bölge Müdürlüğü, trafiğin olmadığı bir zamanı bize yazıyla bildireceklerini ilettiler. Patlatma yapacak olan mühendisin mevcut ruhsatına Kuşçular Mahallesi'nde yapılacak olan patlatmayı da eklemek için il Emniyet Müdürlüğüne başvurulmuş olup gerekli izinlerin çıkması beklenmektedir. Bu arada zaman kazanmak için firma bugün çalışmalara başlamış ve küçük kayaları temizlemektedir. Patlatılacak olan iki büyük kayadan birinci kayaya patlatma deliklerini açma işlemi yapılmış olup ve ruhsat beklenmeden bugün birinci kaya patlatılmıştır. Bu çalışma tamamlandıktan sonra arızalı bölgeye ulaşarak su arızası giderebilecektir. Aksi bir durumda TCDD'den gelecek demiryolu trafiğinin durdurulduğu zaman aralığında patlatma yapılacak olup, hattın tamiri yapılarak su vermeye başlanacaktır."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA