ÖNCÜ VE İLERİCİ BARO’ ÜNVANINI TEKRAR KAZANDIRACAĞIZ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖNCÜ VE İLERİCİ BARO’ ÜNVANINI TEKRAR KAZANDIRACAĞIZ


 

Mersin Barosu, Başkan Eli Er’in milletvekilliği için istifa etmesinin ardından seçim kararı aldı. Başkan adayı Bilgin Yeşilboğaz, Önce Baro Platformu olarak Haziran ayında gerçekleştirilecek Baro seçimlerine hazır olduklarını söyledi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Baro Başkanı Ali Er’in milletvekilli adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından Baro Yönetim Kurulu toplanarak olağanüstü genel kurul kararı aldı Alınan karar gereğince 02-03 Haziran’da genel kurulun ilki yapılacak, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 9-10 Haziran 2018 tarihinde genel kurul ve seçimler yapılacak. 

ÖN SEÇİMDEN YEŞİLBOĞAZ ÇIKTI

Önce Baro Platformu tarafından Şubat ayında gerçekleştirilen ve beş aday adayının yarıştığı ön seçimin ardından platform adına seçime giremeye hak kazanan Avukat Bilgin Yeşilboğaz, Haziran ayında yapılacak Olağanüstü Genel Kurul’a hazır olduklarını açıkladı. Şubat ayında yapılan ve bin 90 avukatın katıldığı ön seçimin ardından çalışmalara başladıklarını kaydeden Yeşilboğaz, “Ön seçimin ardından seçilen kurul adayı arkadaşlarımızla birlikte derhal Olağan genel kurul için seçim çalışmalarına başlamış, ilçe ziyaretlerimizi yapmış ve tüm meslektaşlarımızı ziyaret etmeye başlamıştık. Yani şahsım ve kurul adayı arkadaşlarım olarak biz bu seçime hazırız. Haziran ayında yapılacak olan seçimli olağan üstü genel kurul’da da platform adına baro Başkan adayı olduğumu bir kez daha bilgilerinize sunuyorum” dedi.

“MERSİN BAROSUNA ‘ÖNCÜ VE İLERİCİ BARO’ ÜNVANINI TEKRAR KAZANDIRACAĞIZ”

Önce Baro Platformu olarak Mersin Barosu’na hak ettiği eski saygınlığını yeniden kavuşturacaklarını belirten Yeşilboğaz, “Mesleğin ve meslektaşların içinde bulunduğu zor durumu defalarca değişik platformlarda dile getirdik. Mesleğimiz her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor. Fütursuzca açılan ve denetimsiz hukuk fakültelerinin sayısı ve mezun hukukçu sayısı hızla artmaktadır. Mesleğimiz sistemli bir şekilde itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Avukatlık mesleğinin, sadece demokratik rejimlerde gerçek varlığını sürdürebildiği; avukatların özgür ve güvenli olduğu ölçüde devleti ve hukuksal sistemi güçlendirdiği açıktır. Avukatlık mesleğinin değersizleştirildiği ülkelerde hukuk sisteminin zayıfladığı ve yurttaşların devlete olan güvenlerinin ortadan kalkacağı toplumsal bir gerçekliktir. Yargı ve yargıç bağımsızlığı her geçen gün zedelenirken, toplumun adalete olan güveni kaybolmuştur. Yargı sistemimiz son süreçte hiç de iyi bir sınav verememiştir. Adalete güvenin yeniden sağlanması ve tarafsız, bağımsız yargının tekrar tesisi için mücadeleye hazırız. Mesleğe meslektaşa saldırılara daha güçlü dur demek için mücadeleye hazırız.

“GELİN KARARLI, GÜÇLÜ, DEMOKRATİK, BİRLEŞTİRİCİ YILMAZ BİR BAROYU BİRLİKTE YARATALIM”

Şahsım ve kurul adayı arkadaşlarım olarak öncelikle Mersin Barosuna öncü ve ilerici baro unvanını tekrar kazandıracağımıza, mesleği ve meslektaşı toplumda ve hukuk düzeninde hak ettiği eski saygınlığına kavuşturacağımıza, her zaman her yerde meslektaşın yanında olacağımıza, hiçbir meslektaşımızı ayrıştırmadan baromuzu birlikte yöneteceğimize, her meslektaşımıza aynı yakınlıkta duracağımıza, meslek ve meslektaş sorunlarını çözümlerken, yaşadığı kentin ve toplumun sorunlarına da aynı hassasiyetle yaklaşarak kentine artı değer katan, kenti ve toplumu ile bütünleşmiş güvenilir bir baro yaratacağımıza söz veriyoruz. Meslektaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. Kurumlarda yaşadıkları zorlukları biliyoruz. Daha güçlü, daha kararlı bir mücadele için biz hazırız. Gelin kararlı, güçlü, demokratik, birleştirici yılmaz bir baroyu birlikte yaratalım” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA