Üç fidanı anma programı açıklandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üç fidanı anma programı açıklandı


 

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın katledilişlerinin 46’ıncı yıl dönümünde her yıl olduğu gibi Mersin 68’liler Ormanı’nda düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin 68’liler Derneği Başkanı Doğan Göksenmiş, 6 Mayıs 1972’de Süleyman Demirel Hükümeti döneminde yapılan oylama ile idam edilerek katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve arkadaşlarını anma programını açıkladı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklama yapan Göksenmiş, programın açılışının her yıl olduğu gibi bu yıl da 68’liler Ormanı’nda gerçekleştirecekleri çelenk sunma töreni ile başlayacağını duyurdu. SES Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü’nün sunumu ile devam edecek programda öğle saatlerinde HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, DİSK eski genel başkanı Kani Beko, EMEP MYK üyesi Levent Tüzel’in konuşmaları ile sürecek. Aranın ardından Osman Yılmaz’ın şiir dinletisi ile sürecek program, saat 14.30’da Halkların Demokratik Kongresi Eşbaşkanı Gülistan Koçyiğit ile CHP Mersin İl Başkanı Av. Adil Aktay’ın konuşması ile devam edecek. Konuşmaların ardından Grup Akdeniz Sanat Atölyesi’nin müzik dinletisi ile sürecek etkinlik, orman gezisinin ardından sona erecek.

“ÜÇ FİDANIN YİĞİT RUHU VE DEVRİMCİ DİRENİŞ MİRASI BÜYÜMEYE DEVAM  ETTİ”

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilmesi için evet oyu veren 273 ismin adının tarihe kara leke olarak yazıldığını söyleyen Mersin 68’liler Derneği Başkanı Doğan Göksenmiş, “O dönemin asker – sivil bürokratları, savcılar, hâkimler ve politikacılar affedilmedi. Ama Denizlerin, Yusufların, Hüseyinlerin isimleri milyonların yüreğinde yaşamaya devam etti. Üç fidanın özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesindeki boyun eğmez duruşları ve direnişleri, sömürüsüz bir dünya için verdikleri mücadele, ‘Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği’ haykırışları hiç ama hiç unutulmadı. Üç fidanın yiğit ruhu ve devrimci direniş mirası, halkların mücedelesinde her gün daha da büyüdü. 6 mayıs bizler için baskıya, sömürüye ve zulme karşı öfkenin tazelendiği bir gün oldu. 68 kuşağın yiğit önderleri; Denizlerin, Mahirlerin  ve İbrahim Kaypakkaya’ların şahsında, dünyada ve ülkemizde sömürüye ve baskıya boyun eğmeyerek yaşamını yitirmiş tüm devrimcileri saygıyla anıyoruz”.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA