TGF: Hür basın özgür toplumun teminatıdır | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TGF: Hür basın özgür toplumun teminatıdır


 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ülkelerde basının hür olmasının özgür toplumun da teminatı olduğunu söyledi.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeni ile yazılı bir açıklama yapan Karaca, Birleşmiş Milletlerin, 1993 yılında 3 Mayıs’ı Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kabul ettiğini hatırlatarak, “Bugün ne yazı ki, dünyanın bir çok ülkesinde basın evrensel kriterlerde bir özgürlüğe ulaşamamıştır. Türkiye'nin de dahil olduğu bir çok ülkede basın özgürlüğünü kısıtlayan engellemeler devam etmekte, bağımsız gazetecilik çalışmalarının yapılmasını olanaksızlaştıran kısıtlamalar devam etmektedir” dedi.

“BASINI ÖZGÜR OLMAYAN ÜLKE”

Türkiye’nin basın özgürlüğü sıralamasında her geçen yıl daha aşağı sıralara indiğini ifade eden Karaca şunları söyledi. “Dünyada basın özgürlüğü sıralaması araştırmalarına göre  'basını özgür olmayan ülkeler' seviyesine inen ülkemizde mevcut tablo maalesef ortada. Basını hür olmayan bir ülkede toplum da özgür olamaz. Basın özgürlüğünün derecesi, bir ülkenin dünyadaki saygınlığı ve itibarı ile de doğru orantılıdır. TGF, ülkemizde bağımsız medya ve basın özgürlüğü mücadelesini kurulduğu günden bu yana sürdürmüş ve aynı kararlılıkla sürdürecektir."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA