“YOKSULLUĞUN NEDENİNİ TBMM ARAŞTIRSIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YOKSULLUĞUN NEDENİNİ TBMM ARAŞTIRSIN”


 

Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Türkiye’de 3 milyondan fazla ailenin sosyal yardımlarla yaşadığını belirterek, “Sosyal yardımlarla yaşamaya çalışan vatandaşımıza bu cefayı reva görmek mümkün değildir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, yoksulluğun sebep ve sonuçlarının araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesine ilişkin meclis araştırma önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu. Önergesi ile ilgili yazılı bir de açıklama yapan Kuyucuoğlu, gerekçesinde ki ifadeleri kamuoyuyla paylaştı. 

“İnsanların yaşamlarını devam ettirebilmesi için temel ihtiyaçlarını karşılamada acze düşme durumu olarak tarif edilen yoksulluk, ülkemizin önemli gündem maddelerinden biridir” diyen Serdal Kuyucuoğlu, “Adaletsiz gelir dağılımı, ulusal gelirin paylaşımındaki dengesizlik, başarısız politikalar nedeniyle yoksulluk, ülkemizin en önemli sorunu haline gelmiştir” dedi.

MİLLİ GELİR KAĞIT ÜZERİNDE 25 BİN DOLAR
Kağıt üzerinde 25 bin doları aşan kişi başına milli gelirin olduğu ülkede, Sosyal Yardımlardan Faydalanan Hane sayısının 3 milyon 154 bin 69’a çıktığını, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'na 7 milyar 2 milyon 820 bin 942 lira tutarında prim desteği ödendiğini kaydeden Kuyucuoğlu,  “Yine, TÜİK verilerine göre; Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2017 yılı Kasım döneminde 3 milyon 275 bin kişidir ve işsizlik oranı yüzde 10,3 olarak gerçekleşmiştir. Aynı dönemde tarım dışı işsizlik oranı ise yüzde 12,2 olarak tahmin edilmiştir. İstatistiki veriler ve araştırmalar göstermektedir ki, nüfusumuzun önemli bir kesimi için yoksulluk kronikleşmiş ve artarak devam etmektedir. Sosyal yardımlarla yaşamaya çalışan vatandaşımıza bu cefayı reva görmek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

MECLİS’TE ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN
Ekonomik yönünün yanı sıra sosyolojik ve psikolojik boyutları da bulunan yoksulluk gerçeğinin bir bütün olarak incelenmesi gerektiğini bildiren Serdal Kuyucuoğlu, yoksulluğu azaltma ya da yok etme konusunda çalışmalar yapılması, yoksulluğun sebep olduğu olumsuzlukların ortadan kaldırılabilmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini aktardı. 
Kuyucuoğlu, yoksulluk gerçeğinin sebep ve sonuçları ile araştırılması ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını teklif etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA