TEŞVİĞİ DE KAPTINIZ BAŞLAYIN ARTIK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEŞVİĞİ DE KAPTINIZ BAŞLAYIN ARTIK!


 

Mersin turizminin amiral gemisi olması hedeflenen ancak 10 yılı aşkın süredir ‘hayal’den öteye gitmeyen Kazanlı-Seyhan Turizm Bölgesi projesi teşvik kapsamına alındı! 10 yıldır Mersin’i oyalayan yatırımcılara ‘hadi başlayın artık’ çağrısı geldi.

Haber Merkezi

Hükümetin Mersin’e söz verdiği en önemli yatırımların başında gelen ve 8 yıl önce turizm bölgesi ilan edilen 10 bin yatak kapasiteli Kazanlı-Seyhan Turizm Bölgesi Projesi’nde aradan geçen 10 yılı aşkın sürede bir çivi bile çakılmazken, seçim öncesi önemli bir hamle geldi. 
AKP’li siyasetçilerin her seçim döneminde gündeme getirdiği ve hatta Mersin’de 2013’te düzenlenen Akdeniz Oyunları’na yetiştirileceği dahi iddia edilen proje bu defa teşvik kapsamına alındı. 

5 FİRMA MERSİN’İ 10 YIL OYALADI!
1995 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Tarsus-Kazanlı arası, sahil Turizm Bölgesi ilan edildi. Uzun bir bekleyişten sonra 2008 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının yeni düzenlemeleri ile 14 kilometrelik sahil bandı olan Tarsus – Kazanlı Bölgesi Turizm alanı olarak işaretlendi. Bölgede yatırım yapması için Limak, Özaltın, IC, Peta ve Aram İnşaat’a yer tahsisleri yapıldı ve bu firmalar 2009 yılı içerisinde temel atmayı hedefledikleri belirtilmişti.
Projenin 14 kilometrelik duble yol yapımı için 2011 yılında çalışmalara başlandı. Sahilden itibaren 4 km yol yapıldıktan sonra, 2013 yılı Nisan ayında tamamen durdu ve şantiye tesisleri söküldü ve götürüldü. Buna bahane olarak da yol istimlak çalışmaları gösterildi. Yatırımcıların yıllarca öncelikle altyapı çalışmalarını ardından da Çukurova Uluslararası Bölgesel Havalimanı’nı bahane ederek yatırımdan kaçındığı bölgeye ilişkin tahsisler, kent dinamiklerinin çabaları ile hukuki süreç başlatılarak iptal edildi. 
Tahsislerin iptal edilmesi ile Mersin’de yerel turizmciler projenin aynı şekilde devam ettirilmesi yerine 10-15 farklı tipte evden oluşan bir ‘Butik Otel Köyü’ne dönüştürülmesi için harekete geçti. Ancak arazi tahsisleri iptal edilen yatırımcılar duruma itiraz ederek, tahsisleri yeniden aldılar.
Aradan geçen 2 yılı aşkın sürede bölgeye yine çivi çakmayan söz konusu 5 firma, gelen teşvik haberi ile adeta piyango sahibi oldu. 

“YATIRIMCILARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan ise yaptığı yazılı açıklama ile teşvik kararını değerlendirdi. Resmi gazetede yayınlanan Mersin-Tarsus Kazanlı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nin hayata geçmesi kararını olumlu bulduklarını söyleyen Kızıltan, yatırımcılarının bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti. 
Başkan Kızıltan, 10 yılı aşkın süredir yatırım yapılması için beklenen Kazanlı – Seyhan Bölgesi’nde tesislerin kurulması için büyük bir şans olduğunu söyledi. Bu konuda MTSO olarak her türlü yardıma hazır olduklarını kaydeden Kızıltan, "Bugünden itibaren yatırımcıların peşini bırakmayacağız. Mersin tarihi, doğası, kumu, güneşi, deniziyle büyük bir turizm potansiyeli barındırıyor. Yeni teşvikler, Kazanlı Turizm Bölgesi için biçilmiş kaftan. İlimizde tespit edilmiş turizm bölgelerinin yatırımcılara tahsis edilebilir hale getirilmesi için büyük çaba harcanıyor. Bu teşvikler, bu bölgelerin bazılarına yapılacak yatırımları da kapsayacak. Bu karar bizim için büyük bir fırsat oldu" ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA