TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ MERSİN’DE TOPLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ MERSİN’DE TOPLANDI


 

Mersin Kent Konseyi’nin de üye olduğu Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun 24. Genel Kurul Toplantısı Mersin Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Kent Konseyi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Kent Konseyleri Platformu 24. Dönem Başkanlığı, 23. Dönem ve Maltepe Kent Konseyi Başkanı Ozan Demir tarafından Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu’na düzenlenen törenle devredildi.

Genel Kurul, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. 23. Dönem ve İstanbul/Maltepe Kent Konseyi Başkanı Ozan Demir’in konuşmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan bir konuşma yaparak, misafirlere hoş geldiniz dediler.
Mersin Kent Konseyi ev sahipliğinde daha iyi ve daha yaşanabilir kentler oluşturulmasına katkı sunmak üzere bir araya gelinen ve “Çevre” temasıyla gerçekleştirilen 24. Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurulu birinci oturumunda; Merkez Valisi Doç. Dr. Yusuf Erbay “Kent Konseyleri”, Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu “İklim Değişikliği ve Paris Sözleşmesi”, Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Şahin Burat “İklim Mücadelesinin Etiği, Estetiği ve Tekniği”, Gazi Üniversitesi’nden Çevre Hukuku Uzmanı Doç. Dr. Süheyla Suzan Alıca “Kent ve Çevre”, Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ “Türkiye’nin Enerji Görünümü ve Nükleer Enerji Tercihleri” konularında sunum yaptılar. İkinci oturumda katılımcılar konuşmacılar ile soru-cevap şeklinde interaktif bir toplantı gerçekleştirdiler.
Toplantının ikinci gününde Merkez Valisi Doç. Dr. Yusuf Erbay moderatörlüğünde “Dünden Bugüne, Bugünden Yarına Kent Konseyleri” çerçevesinde yönetmelik ve tüzük tartışması yapıldı.
Toplantı sonrasında katılımcılar tarihi ve doğal güzelliğe sahip Tarsus’ta yapılan kültür gezisinin ardından şehrimizden ayrıldılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA