YİNE HÜSRAN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YİNE HÜSRAN!


 

Büyük bütçelerle desteklenen Mersin Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Avrupa’nın ardından ligde de hüsran yarattı! Periler deplasmanda Hatay’a yenilerek Play-Off’a veda etti!

ALİ ŞANLI

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde Play-Off mücadelesi veren Mersin Büyükşehir Kadın Basketbol Takımı, Hatay Büyükşehir Belediyespor’a konuk oldu. Karşılaşmayı 64-56’lık skorla Hatay ekibi kazandı.
Ligde normal sezonu 7.bitirerek Play-Off’a kalan ve çeyrek finalde Hatay ekibi ile karşılaşan Turuncu-Lacivertliler ilk maçta rakibini deplasmanda 78-75 mağlup ederek yarı final yolunda büyük bir avantaj elde etti. Serinin ikinci maçında kendi taraftarı önünde çıkan Mersin’in Perileri maçı kazanıp bir üst tura çıkmanın hesaplarını yaparken; kötü bir oyun ortaya koydu ve maçı 64-72 kaybederek kazandığı avantajı rakibine armağan etti. 
Play-Off çeyrek finalin 3.maçında ve son maçında Hatay ekibi deplasmanda karşılaşan Mersin’in Perileri maça daha istekli başlayan taraf oldu ve ilk periyodu 15-14 önde kapattı. İkinci periyotta ise Hatay ekibi taraftarını da arkasına alarak maçta büyük bir üstünlük ortaya koydu ve Mersin’e ikinci periyot’ta sadece 7 sayı attırarak ilk yarıyı 40-22 önde kapattı. 
Maçın ikinci yarısına aradaki farkı eritme parolası ile Turuncu-Lacivertliler üçüncü periyodun sonunda farkı 12’ye kadar indirdi. 49-37
Son periyoda ise her iki ekipte maçtaki son kozlarını ortaya koyarak maçı kazanmaya çalıştı ancak sahadan galip ayrılarak yarı finale yükselen takım maçı 64-56 kazanan Hatay Büyükşehir Kadın Basketbol Takımı oldu.   
Şampiyonluk mücadelesi yolunda önemli bir avantajı kaybederek veda eden Mersin Büyükşehir Kadın Basketbol Takımı sezonu kupasız kapattı. Seride 1-0 geriye düşmesine rağmen seriyi 2-1’e getirerek zoru başaran Hatay ekibi yarı finalde Fenerbahçe ile karşılaşacak. 
Son yıllarda basketbola büyük yatırım yapan ancak karşılığını alamayan Mersin Büyükşehir Belediyespor’un, Avrupa’da kısmen başarılı olsa da ligde beklenen performansı sergileyememesi eleştirilere neden oldu. 

Hatay Büyükşehir Belediyespor: 64 - Mersin Büyükşehir Belediyespor: 56
Salon: Antakya
Hakemler: Sami Özel, Musa Kazım Çetin, Kerem Yılmaz
Hatay Büyükşehir Belediyespor: Özge Yavaş 4, Paris 15, Mitchell 11, Ben Abdelkader 12, Bahar Öztürk 11, Snytsina 9, Merve Aydın 2
Mersin Büyükşehir Belediyespor: Asena Yalçın 5, Dürdane Gülşah Gümüşay 3, Gajic 12, Hartley 15, Thomas 9, Deniz Çolakoğlu 9, Gülşah Duman, Cado 3, Melike Tuğba Oral
1. Periyot: 14-15
Devre: 40-22
3. Periyot: 49-37


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA