BARO GENEL KURULA GİDİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARO GENEL KURULA GİDİYOR!


 

Mersin Baro Başkanı Ali Er’in milletvekilli adaylığı için istifa etmesinin ardından baronun 30 gün içinde olağanüstü seçime gitmesi bekleniyor. Yönetim kurulunun, erken seçim takvimini belirlemek için Çarşamba günü toplanacağı öğrenildi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Barosu Başkanı Ali Er’in milletvekilliği aday adaylığı için istifa sunmasının ardından, baronun başına Başkan Vekili Avukat Gazi Özdemir geçti. Avukatlık Kanunu’na göre; 30 gün içerisinde olağanüstü seçime gitmek zorunda olan yönetim kurulunun, Çarşamba günü gerçekleştireceği toplantıda erken seçim takvimini belirlemek için konuyu masaya yatıracağı öğrenildi. Aynı zamanda olağan seçimleri Ekim ayında gerçekleştirilecek Mersin Barosu’nu bu yıl gerçekleştireceği seçim sayısı ikiye çıkarken; önümüzdeki dönem baro başkanlığının güçlü isimlerinden Önce Baro Platformu Adayı Avukat Bilgin Yeşilboğaz grubu adına olağanüstü seçimlerde de yarışacağını açıkladı. 

“İSTİFA GERİYE DÖNÜŞÜ KAPSAMIYOR”
Mersin Baro Başkanı Ali Er’in istifasının ardından milletvekili aday adaylığından da çekilmesini açıklaması üzerine kamuoyundaki tartışmalara değinen Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Bir başkanlık sorunu şu anda baş gösterdi. Avukatlık kanunumuza göre bizim diğer odalardan farklı bir yönetim yapımız var. Bizde başkan ayrı seçilir ve başkanın bir alternatifi yoktur. Avukatlık Kanunumuzun 96. Maddeleri uyarınca yönetim kurulu acil olarak toplanıp bir karar alacak ve 30 gün içerisinde bir seçime gidecek. Bu seçim tek gündemle ve sadece başkanlık seçimine ilişkin gerçekleştirilecek ve burada tek maddelik bir olağanüstü genel kurul toplantısı yapılacak. Böylelikle avukatlar kısmi bir dönemde olsa yeni baro başkanını seçecek. Ayrıca; Ali Er diğer devlet memurlarında olduğu gibi istifasını sunmuştu. Bu durum bizim Avukatlık Kanunumuza göre bir geriye dönüşü kapsamıyor. O nedenle hukuki olarak geriye dönmesi mümkün değildir” dedi. 

YÖNETİM 30 GÜN İÇİNDE SEÇİME GİDECEK
Mersin Barosu’ndaki işlemlerin bir başkan vekili tarafından idare edildiğini; ancak 30 gün sonra alınan kararların hiçbir hukuki değerinin ve geçerliliğinin olmadığını ifade eden Av. Yeşilboğaz, “Olağanüstü genel kurul yapılmadığı sürece bir yetki gaspı vardır. Yapılan işlemler yok hükmündedir. 30 günü geçtikten sonra alınacak kararlar yok hükmünde ve geçersiz olacaktır. Bu durum sadece hukuku önemseyen bir baroya yakışmayacaktır. Burada yaşanabilecek bir hukuksuzluğu hiçbir meslektaşımız kabul etmeyecektir. Bu konuda aksi bir karar çıkmayacağını düşünüyorum. Çünkü yönetimdeki meslektaşlarımızda iyi bir hukukçudur. Onlarında bir an önce olağanüstü genel kurula gidecek kanaatinde olduğuna inanıyorum. Yönetim kurulunun baroda yaşanacak bir hukuksuzluğa müsaade edeceklerini de sanmıyorum” diye konuştu.  

“BİR ERKEN SEÇİMİ DE BİZ İÇGÜDÜSEL OLARAK BEKLİYORDUK”
Olağanüstü Genel Kurul seçimlerinde aday olacağını da açıklayan Av. Yeşilboğaz, “Bizim adaylık sürecimiz devam ediyor. Biz çalışmalarımızı zaten ön seçimin akabinde tamamlamıştık. Böylesine karşılaşabileceğimiz bir erken seçimi de biz içgüdüsel olarak bekliyorduk ve buna göre hazırlığımızı yapmıştık. Bu yüzden il ve ilçelerimizde çalışmalarımızı sıkı tutmuştuk. Bu yüzden kurul arkadaşlarımızla birlikte geniş bir çalışmayı yaptık. Kurulumuzun aldığı karar gereğince de olağan üstü genel seçimlerde adaylık sürecimizi yürüteceğiz. Burada eğer seçimi kazanabilirsek Ekim ayında gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurulumuzda da yine başkan adayı kurulumuzu temsil edeceğim” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA