ÜÇÜZ KIZLARIN HEDEFİ ATLETİZMDE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜÇÜZ KIZLARIN HEDEFİ ATLETİZMDE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU


 

Okulda beden eğitimi öğretmeninin dikkatiyle 6 yıl önce atletizme kazandırılan üçüz kız kardeşler, performanslarıyla göz dolduruyor.

Üçüz olmalarından dolayı gittikleri tüm yarışmalarda ilgi odağı olan kızların hedefi önce milli takım, ardından da uluslararası organizasyonlarda şampiyonluk. Zöhre, Dilan ve Emine Demir ismindeki üçüz kardeşler, yaptıkları antrenmanlarla dikkat çekiyorlar. Antrenör Ahmet Sekman eşliğinde haftada 3 idman yapan kardeşler, milli takıma girip, olimpiyat, Avrupa ve dünya şampiyonalarında şampiyon olmak. Atletizme başlama hikayelerini İHA muhabirine anlatan Zöhre Demir, toplam 7 kardeş olduklarını söyledi. Üçüz olarak dünyaya geldiklerini kaydeden Demir, “İkinci sınıfa giderken hep koşardık. Bizim beden eğitimi hocamız bizi keşfetti ve bizi buraya yönlendirdi. Ahmet hocada bizi sürekli çalıştırıyor. 6 yıldır buradayız. Haftada 3 gün idman yapıyoruz. Günlük yaklaşık 2 saat antrenman yapıyoruz. Benim branşım 3 adım. Bugüne kadar 10’un üzerinde madalya kazandım. Hedefim milli takıma girmek ve dünya şampiyon olmak istiyorum. Tabi üçüz olmak ayrı bir şey. Okula gidince üçümüz ayrı ayrı geziyoruz. Okuldaki arkadaşlar niye bu kadar birbirinize benziyorsunuz diyorlar” dedi. 

"ÖNCE MİLLİ ARDINDAN ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ" 
Emine Demir ise 6 yıldır koştuklarını kaydederek, “Okuldaki hocamız bizi keşfetti ve buraya yönlendirdi. O günden beri burada koşuyoruz. Benim branşım uzun koşucuyum. 300, 200, 100 metre koşuyorum. Mersin’de yapılan koşu yarışlarında birçok madalyam var. Tabi bundan sonra hedefim öncelikle milli olmak ve şampiyon olmak istiyorum. Okulda bizi sürekli birbirimize benzetiyorlar. Bazen dışarıda gezerken de sürekli insanlar bunlar üçüz diyorlar, bizde gülüp geçiyoruz” diye konuştu. 
Dilan Demir de 13 yaşında olduğunu ve 7. sınıfa gittiğini belirtti. 6 yıldır spor yaptığını kaydeden Demir, “Benim branşım engel atlama. Şimdilik 100 metre engel koşuyorum. Milli olmak istiyorum ve şampiyonluk yaşamak istiyorum. Üçüz olarak birlikte koştuğumuz için bazı tepkilerde alıyoruz. Görenler ‘maşallah’ ne güzel koşuyorsunuz diyorlar. Bazı kişilerde bizi görünce şaşırıyor. Birbirimize benzediğimiz için bazen bizi karıştırıyorlar” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA