“GELİN TÜRKÜLERİMİZİ SÖYLEYELİM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GELİN TÜRKÜLERİMİZİ SÖYLEYELİM”


 

SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, Mersin’de yaşayan vatandaşlara çağrıda bulunarak 1 Mayıs’ta saat 15.00’te Tevfik Sırrı Gür Stadı önünden başlatacakları kortej yürüyüşüne katılım çağrısı yaparak “gelin halaylarımızı çekelim, türkülerimizi söyleyelim” dedi

Mehmet Nabi Batuk
KESK Mersin Şubeler Platformu bileşenleri Özgür Çocuk Parkı’ndaki adalet bekleyişini her Cumartesi olduğu gibi bu haftada sürdürdü. Platform bileşeni sendika, oda dernek temsilcilerinin katıldığı eylemde birkez daha KHK’larla mesleğinden ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri iade edilmesi istendi. “OHAL kaldırılsın, acil demokrasi, işimiz geri istiyoruz” pankartını açan kamu emekçileri sık sık “Yaşasın 1 Mayıs”, “OHAL’e hayır! Demokratik Türkiye istiyoruz”, “İşimizi geri istiyoruz”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları attı. Daha sonra basın açıklaması yapan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ( SES) Mersin Şube Eş Başkanı Yılmaz Bozkurt, Salı günü gerçekleştirilecek 1 mayıs kutlamalarına katılım çağrısı yaptı. 
“SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ”
Konuşmasında AKP Hükümeti’ne sert eleştiriler yönelten Bozkurt, “İleri demrosi, hak ve adaletten dem vuranlar, 21 aydır 130 bini aşkın kamu emekçisinin haksız ve hukuksuz bir şekilde çalışma hakkı yani yaşama hakkı gibi temel bir insan hakkı elinden alınmışken herhangi bir çaba göstermemeleri ülkemiz demokrasisinin geldiği nokta açısından da ciddi bir gösterge olarak karşımızda durmaktadır. OHAL ve KHK keyfiyeti üzerinde mağduriyetler ve hak ihlalleri yaratarak iktidarlarını sürdürmeyi düşünenleri bir kez daha uyarıyoruz. Haksızlık, hukuksuzluk ve baskı üzerinde ne demokrasiyi tesis edebilirsiniz ne de halkın gönlünde iktidar olabilirsiniz. Bu halk elbette yaşatmış olduğunuz bütün bu baskı bu zulmün hesabını gün gelecek demokratik yollarla sizden soracaktır. Bizleri haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atarken suç işlediniz ve bu haksızlığı bir an önce gidermediğiniz sürece suç işlemeye devam ediyorsunuz” dedi.
“BASKI UYGULAYARAK YÖNETEMEME KRİZİNİ AŞMAYA ÇALIŞMAKTADIR”
OHAL’in zaman geçmeden kaldırılması ve KHK’ların kaldırılması çağrısı yapan Bozkurt, 24 Kasın Erken Genel Seçimler ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: “OHAL’in bir kez daha uzatıldığı koşullarda yapılmasını dayattıkları baskın seçim ile ülkenin, halkın değil kendi bekalarının derdinde oldukları bir kez daha ispatlamışlardır. Artık rıza üretmekten yoksun olan AKP ve Saray tüm baskı politikaları ile demokratik siyaset kanallarını kapatmış, meclisi fiilen işlevsiz hale getirmiş, Anayasayı askıya almış, KHK’ler ile toplumun siyasal-sosyal yapısını değiştirmeye girişmiş, demokratik siyaset yapanları zor aygıtlar yoluyla keyfi tutuklamalarla sindirmeye çalışmıştır. Kürt sorunun demokratik çözümünden yana olan ve barış isteyen tüm muhalefete baskı uygulayarak yönetememe krizini aşmaya çalışmaktadır.”
“HALAYLARIMIZI ÇEKMEYE, TÜRKÜLERİMİZİ SÖYLEMEYE ÇAĞIRIYORUZ”
Son olarak 1 Mayıs 2018 Salı günü saat 15.00’da Tevfik Sırrı Gür Stadı önünden başlatacakları kortej yürüyüşüne tüm Mersinlileri katılmaya çağıran Bozkurt, “Halk ekonomik krizi yaşamın her alanında her gün daha yakıcı bir biçimde hissediyor. Geçinemeyenler seslerini duyurmak için kendi canlarını ortaya koyuyor. Taşerona kadro yalanlarının ortaya çıkmasıyla binlerce kişi kadro beklerken işsiz kalıyor. İş güvencemiz, geleceğimiz gün be gün elimizden alınıyor, esnek güvencesiz istihdam ile kadınlar eve kapatılmaya çalışılıyor. Kamusal varlıklarımız ve kamusal olması gereken hizmetler özelleştiriliyor, parası olmayan ne sağlık hizmeti ne eğitim hizmeti alabiliyor tüm kamusal varlıklarımız emperyalistlere peşkeş çekiliyor. Emeğimiz, haklarımız ve demokratik Türkiye için 1 Mayıs 2018 Salı saat 15.00’da Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde buluşarak halaylarımızı çekmeye, türkülerimizi söylemeye ve taleplerimizi haykırmaya çağırıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA