“NE GEREKÇE İLE TUTUKLANDI?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“NE GEREKÇE İLE TUTUKLANDI?”


 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, sosyal medya paylaşımları nedeniyle kaç kişinin ne tür gerekçelerle tutuklandığını sordu.

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verildiği bildirildi. Başbakan Yıldırım’a sosyal medya paylaşımları nedeniyle kaç kişinin ne tür gerekçelerle tutuklandığını soran Kuyucuoğlu, “Anayasaya göre her vatandaşın resmi makamlardan izin almadan haber ve fikir yayma hürriyetine sahiptir. Sosyal medya platformları sayesinde kitleler günlük olaylar karşısında bilgi paylaşımlarını, anlık tepkilerini aleni şekilde duyurabilmekte, siyasal-sosyal olaylara ilişkin görüşlerini açıklayabilmektedir. Bu da iktidarın en etkin denetim şekli olarak kabul edilen kamuoyu denetimi konusunda en kullanışlı ve dolaysız yolun oluşmasını sağlamıştır. Gazete, TV gibi kitle iletişim araçlarının aksine internet kimseye ait değildir, tekelleşmesi mümkün olmayan, mülkiyet anlayışının olmadığı bir sosyal ortamdır. Bu da bireylere kimseden izin almadan görüş açıklayabilme özgürlüğünü bahşetmektedir” dedi.

“HERKESİN DÜŞÜNCEYİ AÇIKLAMA VE YAYMA HÜRRİYETİ VAR”
İfade özgürlüğünün Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. ve Birleşmiş Milletler Medeni ve Siyasal Haklar Sözleşmesi’nin 19. maddesinde tanımlandığını ve güvence altına alındığını hatırlatan CHPli Kuyucuoğlu ayrıca Anayasa’nın 26. Maddesinde de ‘düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetinin’ güvence altına alındığını, herkesin ‘resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir alışverişi yapma’ hakkının olduğunu kaydetti. Kuyucuoğlu, “Sosyal medya bu hususta da önem kazanmaktadır zira bu platform tam olarak bağımsız ve kimseden izin almaksızın haber ve fikir alışverişinin mümkün olduğunun somutlaşmış örneğidir. Sosyal medya üzerinden yapılan yayınlar sonucunda kaç kişi gözaltına alınmıştır? Gözaltına alınanlardan kaçı tutuklanmıştır? Toplamda kaç kişiye para cezası kesilmiştir? Düşüncelerini ifade eden vatandaşlarımızın kaç tanesi hakaret olmadığı veya eleştiri sınırlarında kaldığı gerekçesiyle beraat etmiştir?”diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA