AKİB MALİ FUARINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKİB MALİ FUARINDA


 

Mali Sınai ve Kalkınma Bakanlığı tarafından, bu yıl ilk kez 19-21 Nisan 2018 tarihleri arasında Bamako/Mali’de düzenlenen “Mali Uluslararası Sanayi Fuarı”na Akdeniz İhracatçı Birlikleri de katıldı.

Akdeniz İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamada; Mali Sınai ve Kalkınma Bakanlığı tarafından, bu yıl ilk kez Bamako’da düzenlenen “Mali Uluslararası Sanayi Fuarı”na Genel Sekreterlik olarak katılım sağlandığı bildirildi. Fuarda stant açan AKİB faaliyet alanlarını Malili iş insanlarına aktardı. 9000 m2’lik alanda 15 ülkeden 400 firma ve yaklaşık 15 bin ziyaretçi katılımı ile gerçekleşen fuarda, başta tarım ürünleri işleme sanayi, pamuk işleme, su ürünleri işleme, inşaat malzemeleri, her türlü gıda, tekstil ürünleri,  madencilik, sağlık, lojistik, altyapı, enerji olmak üzere bir çok sektörde yatırım ve iş imkanı konuları aktarıldı. Diğer taraftan, söz konusu fuar katılımı, salt bir ticari bir organizasyon olarak değerlendirilmeyerek Türkiye’nin etkin tanıtımı için büyük fırsat olarak görülüyor. 
“İLİŞKLERİN ARTMASINI VE GÜÇLENMESİNİ ARZU EDİYORUZ”
Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın ev sahipliğinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve beraberindeki heyetin de katıldığı fuarda ilişkiler daha da güçlendirildi. Fuarın açılışında bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, fuarın Mali’nin kalkınmasına katkı sağlayacağını, Türkiye ve Mali arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önemli bir fırsat olduğunu kaydetti. Türkiye’nin Afrika stratejisine ilişkin bilgiler veren Bakan Tüfenkci, “Afrika kıtasında yaşayan halkların refahının yükselmesi ve yaşam şartlarının iyileşmesi için Türkiye’nin adımlar attığını vurgulayarak, ülkeler arasında ziyaretler ve turizmle halklar arasındaki ilişkilerin de artmasının arzu edildiğini söyledi.
İHRACATIMIZ 52,2 MİLYON DOLAR, İTHALATIMIZ 29,9 MİLYON DOLAR OLARAK GERÇEKLEŞTİ
Türkiye Mali arasında ticari ilişkilere de değinen Bakan Tüfenkci, 2003 ve 2017 yılları arasında yapılan ticaret hacmine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Türkiye ve Mali arasındaki ticaret hacmi,  2003 yılında 5 milyon dolar civarında iken 2017 yılında 82,2 milyon dolara yükseldi. 2017 yılı sonu itibariyle ihracatımız 52,2 milyon dolar, ithalatımız ise 29,9 milyon dolar olarak gerçekleşti. İki ülke arasında ihracat ve ithalatın giderek daha dengeli bir şekilde gitmesinden memnuniyet duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ikili ticaret hacmimizin orta vadede 100, uzun vadede 500 milyon dolara çıkarılmasını hedeflemişlerdi. Fuarın ve Türkiye-Mali İş Konseyi’nin iki ülke arasında yoğun çalışmalarda bulunma ve işbirliğini geliştirme adına vesile olmasını diliyorum” dedi.
BAKAN TÜFENKCİ’DEN İŞ İNSANLARINA MALİ ÇAĞRISI
Mali Cumhuriyeti’nin kalkınmasında en önemli görevin iş insanlarına düştüğünü söyleyen Bakan Tüfenkçi, “İki ülke arasında doğrudan uçuşlar oluyor. 2016 yılı itibariyle haftada 6 uçuşun gerçekleşiyor. İş insanlarımız bunu fırsata dönüştürerek sık temaslarda bulunmalı ve güçlü ortaklıklar kurmaya başlamalı” diye konuştu. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA