ANADOLU NEFESLİ BEŞLİSİ TARSUS’TA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANADOLU NEFESLİ BEŞLİSİ TARSUS’TA


 

Türkiye’nin nefesli saz ustaları Anadolu Nefesli Beşlisi, Tarsus St. Paul Müzesin’de verdiği konserle dinleyenlerini kendisine hayran bıraktı.

KIYMET GÖKÇE
17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, her birisi Türkiye’nin nefesli saz ustası olan Anadolu Nefesli Beşlisi müzik topluluğunu sanatseverlerle buluşturdu. Kuruluş amaçlarını Anadolu değerlerini hem Türkiye, hem de dünyaya tanıtmak olarak değerlendiren Anadolu Nefesli Beşlisi, 27 Nisan 2018 Cuma saat: 20.00’de Tarsus St. Paul Müzesi’nde yer aldı. Konserde, Avrupa’dan Anadolu’ya projesiyle klasik müzikten türkülere uzanan seçkin bir repertuvarı seslendiren Topluluk, dakikalarca ayakta alkışlandı. 
Anadolu Nefesli Beşlisi sanatçıları, Cem Önertürk (Flüt), Ufuk Soygürbüz (Obua), Kıvanç Fındıklı (Klarinet), Ozan Evruk (Fagot), Hüseyin Uçar (Korno) ile birlikte, konuk sanatçı olarak soprano Semin Dikmen Töre ve bariton T. Enver Töre de konserde yer aldı. Konserde, düzenlemesi Kıvanç Fındıklı’ya ait olan Aşık Veysel’in Kara Toprak, Uzun İnce Bir Yoldayım, Sabahın Seherinde, Al Yemeni Mor Yemeni, Dolama Dolamayı, türküleri ve J. Ibert’in Trio Piece, F. Lehar’ın Meine Lipen Sie, I. Ivanow’un Bulgar Skeçleri, Ferit Tüzün’ün Esintiler, eserleri seslendirildi.  
Coşkulu geçen konser, Tarsuslu sanatseverlerin yoğun ilgisiyle kapalı gişe seslendirildi

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA