MERSİN’İN HAVASI KİRLİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’İN HAVASI KİRLİ!


 

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, 2017 Hava Kirliliği Raporu’nu açıkladı.

Raporda Türkiye'de 81 ilden sadece 6'sının havasının temiz olduğu belirtildi. Mersin, İstanbul, Ankara, Adana, Amasya ve Manisa ile havası en kirli iller sıralamasında üst sıralarda yer alırken, havası en temiz iller ise; Artvin, Bitlis, Eskişehir, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale.

“VALİLİKLER VE BELEDİYELER ACİL ÖNLEM ALMALI”
2017 Hava Kirliliği Raporu’nu açıklayan Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu yaptığı yazılı açıklamasında, Türkiye’de 81 ilden sadece 6’sının havasının temiz olduğunu ifade etti.  Bozoğlu, “Partikül madde ve kükürtdioksit açısından sadece Artvin, Bitlis, Eskişehir, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale’nin havası standartlara uygun. En kirli illerimizin başında ise İstanbul, Ankara, Adana, Amasya ve Manisa, Mersin geliyor. Türkiye’de hava kirliliği problemi krize dönüşmüş durumda. Valilik ve belediyeler acil önlem almalı” şeklinde konuştu.. Baran Bozoğlu, Türkiye’de havanın gittikçe kirlendiğini belirterek, “Hızla artan kirlilik insan yaşamını tehdit ediyor. Kirletici kaynakları kükürtdioksit (SO2), partikül madde (PM 10 ve PM 2,5), azotoksit, karbonmonoksit ve ozon olarak sıralayabiliriz. Özellikle partikül madde, solunum enfeksiyonu ve kansere neden oluyor. PM10 ve PM 2,5 kirleticilerin kent merkezlerinde geniş kitleleri etkileyerek erken bebek ölümleri, sakat doğumlar ve kitlesel ölümlere sebep olduğunu biliyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA