“32 YILDIR DERS ALMADILAR, FACİAYI KAPIMIZA GETİRDİLER” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“32 YILDIR DERS ALMADILAR, FACİAYI KAPIMIZA GETİRDİLER”


 

AKP’nin Çernobil nükleer felaketinin 32’inci yılında, geçmişten ders almayarak Akkuyu Nükleer Santrali’ni yapmakta ısrar etmesini eleştiren Milletvekili Atıcı, “Nükleer enerji santralleri artık dünyanın da vazgeçtiği bir teknolojidir” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Çernobil nükleer felaketinin 32’inci yılında, yaptığı yazılı açıklama ile Mersin’de yapılmak istenen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne tepki gösterdi. 

26 Nisan 1986’da Çernobil’de meydana gelen korkunç patlamanın dünya tarihine, “En büyük nükleer facia” olarak geçtiğini söyleyen atıcı, 32 yıl önce gerçekleşen bu kazada binlerce insan hayatından olurken, çevresel etkileri başta Ukrayna olmak üzere Karadeniz sahil şeridindeki şehirlerde hala devam ettiğini kaydetti.

“HALKIN KARŞISINDA ALAY EDER GİBİ ÇAY İÇİP, FACİANIN ETKİLERİNİ KÜÇÜMSEYE ÇALIŞTILAR”
“Bu kazadan gerçekçi dersleri çıkaramayan dönemin iktidar temsilcileri hatırlanacağı üzere halkın karşısında alay eder gibi çay içmişler ve facianın etkilerini küçümseye çalışmışlardır” diyen Milletvekili Atıcı, “O dönem ile bu dönem arasında hiçbir fark olmadığı ve yine iktidar sahiplerinin gerekli dersleri almadıkları Akkuyu’da geçtiğimiz günlerde temeli atılan nükleer santral ile ortaya çıkmıştır. Alternatif enerji kaynakları konusunda tüm önerilere kulaklarını tıkayan ve gerekli altyapı çalışmalarını hızlandırmayan AKP zihniyeti, ülkenin kaynaklarını yine peşkeş çekerek tehlikeyi kucağımıza kadar getirmiştir.

“RUSYA, NÜKLEERDE GEÇMİŞİ SABIKALARLA DOLU”
Nükleer enerji santralleri artık dünyanın da vazgeçtiği bir teknolojidir. Fransa’nın, Almanya’nın, Japonya’nın bile santrallerini kapattığı, yerine alternatif enerji kaynakları altyapısını hazırladığı bir dönemde, AKP Genel Başkanı, geçmişi bu konuda sabıkalarla dolu bir ülkeye ve şirkete Mersin’in doğa harikası bir bölgesini teslim etmiştir.
Çernobil felaketinin 32. yılında AKP’li yöneticilere sorumluluklarını bir kere hatırlatıyor, Türkiye’de yaşam ve çevre felaketi yaratacak, pahalı elektrik üretecek ve daha da dışa bağımlı hale getirecek ve Mersin halkının yüzde 86’sının yapılmasını istemediği nükleer santral yapımından derhal vazgeçmeye çağırıyorum. 25 milyar doları çöpe atmayın. Türkiye enerji ihtiyacını rüzgar gibi, su gibi, güneş gibi alternatif enerji kaynaklarından çok rahatlıkla elde edebilir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA