“KIZAMIK VAKALARINDA ARTIŞ MEYDANA GELDİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KIZAMIK VAKALARINDA ARTIŞ MEYDANA GELDİ”


 

Dr. Ahmet Hakan Acı, son zamanlarda yurt dışı ilişkili kızamık vakalarında artış meydana geldiğini belirterek, “13 hastalığa karşı aşılama hizmetleri aile sağlığı merkezlerinde yürütülüyor” dedi.

Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ahmet Hakan Acı, 'Aşı Haftası’ kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, vatandaşların aşıya duyarlılığının artırılması yönünde çalışma yaptıklarını söyledi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından aşılamanın desteklenmesi amacıyla 2018 yılında almış olduğu kararla 24-30 Nisan tarihleri arasını ‘Aşı Haftası’ olarak belirlediğini, bu tarihler arasında yapılacak çeşitli etkinliklerle aşı ile korunabilir hastalıklar yönünde vatandaşların bilgilendirilmesinin hedeflendiğini, toplum sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri ve aile hekimliği birimlerinde aşıların ücretsiz olarak yapıldığını ifade eden Acı, “Aşı ile birçok hastalığın önüne geçilebilir. Ülkemizde çocuk felci aşısı bu aşılama kampanyaları ile ortadan kalmıştır” şeklinde konuştu. 

Son zamanlarda yurt dışı ilişkili kızamık vakalarında artış meydana geldiğini, özellikle Adana ve Hatay illerinde kızamık aşı kampanyalarının devam ettiğini vurgulayan Acı, 13 hastalığa karşı aşılama hizmetlerinin aile sağlığı merkezlerinde yürütüldüğünü dile getirdi. Acı, "Tüberküloz, verem, difteri, tetenoz, boğmaca, pnömokok, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, suçiçeği, enflüanza, hepatit A ve hepatit B gibi 13 hastalığa karşı aşılarla çocuklarımızı ve erişkinlerimizi hastalıklardan koruyoruz. Bu aşılama sayesinde hastalıkları daha ortaya çıkmadan ortadan kaldırıyoruz ve bebeklerimizin, çocuklarımızın ölmesinin önüne geçiyoruz. Tüm aşılarımız aile hekimliği birimlerimizde, toplum sağlığı merkezlerimizde, aile sağlığı merkezlerimizde ücretsiz olarak yapılmakta ve Aşı Haftası kapsamında 0-5 yaş arası eksik aşılı ve aşısız çocukların aşılarının tamamlanması hedeflenmektedir. Amacımız, aşısız veya eksik aşılı tekbir çocuk dahi kalmamasıdır. Ayrıca İlçemizde misafir olarak ikamet eden Suriyeli vatandaşların 5 yaş altındaki çocukların aşılanması için çalışmalar başlatılmış olup aşısız çocuk kalmaması için çalışmalarımız sürecektir. Vatandaşlarımızın aşı konusunda duyarlı olmaları ve çocuklarının eksik aşılarını mutlaka tamamlamaları için sağlık kuruluşlarımıza başvurmalarını önemle rica ederiz” diye konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA