AKKUYU, ÇERNOBİL OLMASIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU, ÇERNOBİL OLMASIN!


 

Mersin’de, Çernobil Felaketi’nin 32’inci yıldönümünde bir araya gelen çevreciler, geçtiğimiz günlerde temeli atılan Akkuyu Nükleer Santrali’nin durdurulmasını istedi.

KIYMET GÖKÇE

Çernobil Felaketi’nde yaşamını yitiren kurbanlar nükleer santral kurulacak olan Mersin’de çeşitli etkinliklerle anılıyor. Etkinlikler kapsamında Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen çevreciler 32 yıl önce yaşanan felaketin etkilerinin hala devam ettiğini belirtti. Çevreciler adına konuşan Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan, dünyada yaklaşık 1 milyon insanın Çernobil Felaketi’nden kaynaklı yaşamını yitirdiğini söyledi.

“YASAKLAR, BASKILAR ENGEL OLAMAYACAK”
Felaketin yıl dönümünde ‘Balkona değil sokağa çık’ sloganı ile Sinop’ta yapılması planlanan ‘Sinop nükleer santral istemiyor’ eyleminin İçişleri Bakanlığı talimatıyla yasaklandığını dile getiren Aslan, “OHAL koşulları gerekçe gösterilerek mitingin yasaklanmasına karşın Sinop NKP’nin yanındayız. Yasaklar, baskılar bizlerin nükleere karşı yaşamı savunmamıza engel olamayacaktır. Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımını üstlenen ve Rusya’nın şirketi olan Rosatomun inşa ettiği Çernobil Nükleer Santrali’nde 26 Nisan 1986 yılında meydana gelen kaza dünyada nükleer felakete dönüşerek, nükleer santralle ilgili yazılan tüm argümanları çürütmüştür. Çernobil felaketinin 32. Yılında dünya hala Çernobil Nükleer Santrali’nden yayılan radyasyon felaketinin tüm yakıcılığını yaşamaya devam etmektedir. Çernobil felaketinin verdiği 32 yıllık ekonomik ve sosyal zararların hesabı yapılamıyor. Çernobil felaketinden dünyada yaklaşık 1milyon insan öldü ve hala ölmeye devam ediyor. Nükleer santrali evdeki tüp gaza indirgeyen zihniyet, Sinop’a, Mersin’e ve İğneada’ya halkın iradesine rağmen kapalı kapılar ardından nükleer santral anlaşmaları ve bilimsel olmayan, göstermelik çed raporları ile Karadeniz’i ve Akdeniz’i nükleer atık çöplüğüne dönüştürecek nükleer santraller planlanmaktadır. Çernobil felaketinin sanığı olan Rusya Akkuyu’ya ve Fukuşima felaketinin sanığı Japonya Sinop’ta ülkemizi felakete sürükleyecek nükleer santraller kurmak için çalışmaktadır. Ülkemizin nükleer santrallere ihtiyacı yoktur. Nükleer santrallerden enerji üretimi kandırmacısı ile ülkemiz nükleer çöplüğe dönüştürülmesine ve dünyadaki insanları öldürmek için ülkemizin nükleer silah üretim merkezi olmasına karşıyız” diye konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA