“BU BİR ZİHNİYET MESELESİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BU BİR ZİHNİYET MESELESİ”


 

Kazanlı İlkokulu’ndaki 23 Nisan kutlamalarında 10 yaşındaki kız çocuklarını giydiği kıyafetler nedeniyle sahneden indirerek ağlatan Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek’i istifaya çağıran mahalle halkı “Bu mesele kıyafet ve müstehcenlik değil zihniyet meselesidir” mesajı verdi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Akdeniz İlçesinde yer alan Kazanlı İlkokulu’ndaki 23 Nisan kutlamalarında, 10 yaşındaki kız çocuklarının giydiği kıyafetler nedeniyle öğrencileri sahneden indiren Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek’e yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Kazanlı Mahalle Meydanında toplanan vatandaşlar Müdür Adem Şimşek’i istifaya çağırdı. Burada mahalle sakinleri adına açıklama yapan Burcu Gülseven isimli vatandaş ise yaşanan olayın kıyafet ve müstehcenlik meselesi olmadığını tam tersine bir zihniyet meselesi olduğuna dikkat çekti. Müdür Şimşek’i ser sözlerle eleştiren Gülseven, “Kendi hatalarınızı başkalarınızda aramayınız. Çocuklarımıza göz yaşı döktüren, anne babaların isyan etmesine neden olan, küçücük çocukların danslarında giysilerinde müstehcenlik bulan bu düşüncenin karşısında her zamankinden daha kararlı durmalıyız” diye konuştu.   

“KIYAFET VE MÜSTEHCENLİK DEĞİL ZİHNİYET MESELESİDİR”
Kazanlı Halkı adına açıklama yapan Burcu Gülseven, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek’in talimatı ile görevli öğretmenlerin 10 yaşındaki öğrencileri sahneden indirmek zorunda kaldığını ifade etti. “23 Nisan kutlamalarında öğretmenler, sergilenecek gösteriye uygun, çocuğun da heves duyacağı kıyafetler seçer. Hiçbir normal insanın aklına 3. Sınıf düzeyi için müstehcenlik fikri gelmez” diyen Gülseven, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “olayın soruşturma boyutu ele alınınca da okulumuzun müdürü, sınıf öğretmeni, muhtarlar ve stk temsilcileri hedef alınarak günah keçisi arama yoluna gidilmiştir. Kendi hatalarınızı başkalarınızda aramayınız. Çocuklarımıza göz yaşı döktüren, anne babaların isyan etmesine neden olan, küçücük çocukların danslarında giysilerinde müstehcenlik bulan bu düşüncenin karşısında her zamankinden daha kararlı durmalıyız. Çocuklarımızın kıyafetleri eğitim kıyafeti değil gösteri kıyafetidir. Bu mesele kıyafet ve müstehcenlik değil zihniyet meselesidir.” 

“ÇIĞLIKLARIMIZIN DUYULMASINI İSTİYORUZ”
Kazanlı halkının Cumhuriyetin kuruluşunda mücadele veren ve mahalle çocuklarına laik, bilimsel, eğitimle yetiştirdiğini ifade eden Gülseven, “8 – 9 yaşındaki bireyler çocuktur ve ana kuzusudur. Cinsiyetçi ayrımcılıkla hiç kimsenin aklına müstehcenlik gelmez. Bu bir zihniyet meselesidir ve dahi karanlık bir zihniyet meselesidir. Çocuklara yönelik cinsel istismar, tecavüz ve şiddet vakalarının ülkemizde giderek arttığı şu günlerde, yaşanan bu talihsiz olay sebebiyle, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın istismar edilmesine anne baba olarak dur diyoruz. Ve arkamızda durulmasını, çığlıklarımızın duyulmasını istiyoruz. Bu olaya sebep olanlar cezalandırılana kadar bu olayın takipçisi olacağımızı beyan ederiz” diye konuştu. 

“SAPKIN BİR ZİHNİYETİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YAPMAKTADIR”
Daha sonra söz alan Eğitim Sen Şube Sekreteri İsmail Usluoğlu ise sert tepki gösterdi. İlgili ilçe milli eğitim müdürünün bir an önce istifa etmesi gerektiğini ifade eden Usluoğlu, “Bizim 1960’lı yıllarda 19 Mayıs kutlamalarında bizim liseli gençlerimizin kıyafetlerine ve o dönemin görsellerine bir bakın. O dönemlerde kimse kimsenin arkasından bu kadar art niyetli bakmazlardı. Bu zihniyet çocuk istismarını maalesef bu boyuta getirmiştir. Ne yazık ki daha minnacık çocuklarımıza bu gözle bakacak kadar sapkın bir zihniyeti de ilçe milli eğitim müdürü yapmaktadır. Buradan bu sürecin takipçisi olacağımızı ifade etmek isteriz. Eğitim – Sen olarak 23 Nisan haftası süresince çocuğun çıkartamadığı ses sen ola diye kokart takma eylemimiz devam etmektedir. Bu zihniyetle mücadelemiz ise hem velilerimiz hem öğrencilerimiz hem de mahalle muhtarları ile devam etmektedir. Bizim gibi düşünen bilimsel ve laik eğitimden yana olan bütün siyasi partiler bütün emek ve meslek odaları ile birlikte bu mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizi ve velilerimizi asla yalnız bırakmayacağız” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA