“İstifa et!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İstifa et!”


 

Tarsus Halkevi Başkanı Çiğdem Serin, Mersin’deki 23 Nisan kutlamalarında çocukları sahneden indirerek ağlatan Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü istifaya çağırarak “Bu son yaşanan olayda hiç tesadüf değildir” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi’nde yer alan Kazanlı İlkokulu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları sırasında 3. sınıf öğrencisi kız çocuklarının giydiği kıyafetler nedeniyle sahneden indirilmesi protesto edildi. Mersin Halkevleri üyeleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirerek; Müdür Adem Şimşek’i istifaya davet etti. Mersin Halkevleri adına açıklama yapan Tarsus Halkevi Başkanı Çiğdem Serin, gösterileri yarıda kesilen çocuklara bir duygusal şiddet uygulandığını ifade ederek “İlkokul 3. Sınıf çağında olan kız çocuklarının uzun süre çalışıp hazırlandıkları gösterileri elbiselerinin göbek kısmı açık olduğu için yarıda kesilmiş ve ağlayarak sahneden inmek zorunda bırakılarak, çocuk bayramında duygusal şiddete maruz bırakılmıştır” dedi.

“MÜDÜR ADEM ŞİMŞEK’İ İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Sözlerinin devamında Müdür Şimşek’i sert sözlerle eleştiren Serin, “Eğitim sisteminin toplumu inşa eder. Bu yıl eğitim öğretim yılının başından itibaren müfredatta yapılan değişikliklerle birlikte amaçlanan bellidir. Müfredatta yapılan gerici ve cinsiyetçi değişikliklerle gerici, kadın ve çocuk düşmanı bir toplum inşa edilmeye çalışıldığı açıktır. Kız çocuklarına itaat etmeyi örgütleyen bir eğitim sisteminde bu son yaşanan olayda hiç tesadüf değildir. Ne çocuklarımızın geleceğini ne de ülkemizin geleceğini gericilikle kuşatmamıza izin vermeyeceğiz. Gerici ve cinsiyetçi eğitim sistemi karşısında, bilimsel, laik eğitim mücadelesini yükselteceğiz. Çocuk varlığını müstehcen sayan bu tutum çocuk istismarını besleyen erkek egemen sistemin değirmenine su taşır. Kaldı ki çocuk ve kadın düşmanı söylemlerle paralel olarak çocuk istismarı artmaktadır. Çocuk bayramında çocuk bedenini müstehcen gören, cinsiyetçi ve gerici bu tutum karşısında susmuyoruz! Kız çocuklarına uygulanan bu duygusal şiddetin hesabını soruyoruz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek’i istifaya çağırıyoruz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA