“Planı bozduk” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Planı bozduk”


 

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP’li 15 milletvekilinin İyi Parti’ye geçişi için; “Hukuk dışı bir planı bozduk” yorumu yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçişini ve Kazanlı İlkokulu’nda organize edilen 23 Nisan kutlamalarında giydiği kıyafetler nedeniyle Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek’in çocukları sahneden indirmesi olayını değerlendirdi.

“HUKUK DIŞI BİR PLANI BOZDUK”

Öncelikle İYİ Parti’ye geçişler ile ilgili konuşan Aktay, hukuken gerekli şartları tamamlamış bir partinin seçime girmesinin önlenmesi, seçmenlerin temsilinde, milli iradenin oluşumunda çok ciddi sakatlığa yol açacağını söyledi. “Hangi parti olursa olsun bu kabul edilemez bir durumdur” diyen Adil Aktay, “Böyle bir durumda CHP demokrasi adına, milli irade adına, temsilde adalet adına üzerine düşen görevleri elbette yerine getirecektir. Cumhuriyeti kuran, çok partili hayata öncülük eden bir parti için başka türlüsü düşünülemez. Demokrasimiz daha bir yıl önce mühürsüz seçim skandalına imza atmış olan YSK’nın, iktidara bağımlı iradesine bırakılamaz. Bu bakış açısıyla CHP, 15 milletvekilini görevlendirerek YSK üzerinden kurgulanan, demokrasi ve hukuk dışı bir planı bozmuştur. Önemli bir temsil gücü olan ve seçimlere katılma hakkı bulunan  İYİ Parti böylece Mecliste grup kurma ve seçimlere girme hakkına kavuşmuştur. Yüksek Seçim Kurulu'na da bu gerçeği mecburen onaylamak kalmıştır” dedi.

“SIFIR BARAJ İTTİFAKINI GENİŞLETECEĞİZ”

“CHP’nin demokrasiye verdiği bu can suyu sayesinde,  24 Haziran seçim sürecinin temiz, adaletli, hukuki bir zemine oturtulması yolunda çok önemli bir adım atılmıştır” diyerek sözlerine devam eden Aktay, cümlelerini şu şekilde sürdürdü: “Partimizin ve demokrasi güçlerinin mücadelesiyle, sonuna kadar da bu zeminde kalması sağlanacaktır. CHP ilkelere dayalı, demokrasiye odaklı, ortak aklın iktidarını hedefleyen bir ittifak anlayışıyla davranmaktadır. Böyle bir anlayışın hiç kimseyi, hiçbir kesimi dışlama gibi bir tercihi olamaz. Çünkü söz konusu olan, ilkesel bir yaklaşımdır. Karşımızdakinin kim olduğuyla, neci olduğuyla değil, hangi ilkeleri paylaştığımızla ilgili olmak durumundayız.  CHP bu ilkesel yaklaşımını korumaya ve Türkiye'nin birleştirici gücü olma sorumluluğuyla davranmaya devam edecektir. Demokrasi cephesini, her görüşün Mecliste temsiline dayalı ‘sıfır baraj’ ittifakını genişletmeye elbette devam edeceğiz. Çünkü bu tabanda, vatandaşın aklında, gönlünde yeşeren bir ittifaktır.”

“ÜLKE; TEK ADAM REJİMİNİN DÖŞEDİĞİ MAYINLARDAN TEMİZLENMELİ”

CHP olarak diğer bütün partileri seçimlerde geride bırakarak bu ülkeyi yönetmek iddia ve kararlılığında olduklarını ifade eden Aktay “Çünkü biz bütün bu partilerden farklıyız ve hiçbirinin bu ülkeyi bizim gibi iyi yöneteceğine inanıyoruz. Bütün bu partiler bizim düşmanlarımız değil, normal koşullar altında yarışacağımız rakiplerimiz. Ancak bugün öyle bir rejimde yaşıyoruz ki,  her şeyden önce, seçim yarışına etki eden alanların temizlenmesi, düzenlenmesi, normalleştirilmesi gerekiyor.  Yani devlet kurumları, siyaset mekanizmaları,  ekonomi, yargı, medya düzeni normalleştirilmeli, tek adam rejiminin döşediği mayınlardan temizlenmeli. Bu normalleştirmeyi, bu temizliği yapmaya  "ben varım" diyecek bütün rakiplerimizle ilkesel işbirliğine hazırız. Bu bizim bir tercihimiz değildir, ülkesini seven herkes için bir zorunluluktur”  diye konuştu.

“İSTİFA ETMELİ”

Başkan Aktay, Mersin’in Akdeniz İlçesi Kazanlı Mahallesi’nde ki Kazanlı İlkokulu’nda organize edilen 23 Nisan kutlamalarında giydiği kıyafetler nedeniyle Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü adem Şimşek tarafından çocukların sahneden indirilmesi olayına ilişkin de eleştirilerde bulundu.

Akdeniz İlçe Eğitim Müdürü Adem Şimşek’in istifasını isteyen Adil Aktay, gerekli çalışmaları başlattıklarını olayı yargıya taşımaya hazırlandıklarını ifade etti. Aktay, “İl yönetimindeki arkadaşlarımız oradaydı; bazı temaslarda bulundular. Gerekli tepkimizi sosyal medya hesaplarımızdan duyurduk. Çünkü bu durum kabul edilebilir bir durum değildir. İl örgütü bizzat sorumlu olarak bu yöneticinin istifasını istedik” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA