Suriyeli çocuklar 23 Nisan’ı kutladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Suriyeli çocuklar 23 Nisan’ı kutladı


 

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin’e yerleşen Suriyeli ailelerin çocukları, dünya çocuklarına armağan edilmiş ilk resmi bayram olan ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mersin’de yaşayan ve birçoğu bu kentte dünyaya gelen yaklaşık 100 Suriyeli çocuğun katıldığı etkinlikte, çocuklar tüm olumsuzluklardan uzak bir şekilde gönüllerince eğlendiler. Oyuncak ve hediyelerin de dağıtıldığı etkinlikte çocuklar, hazırladıkları gösterileri aileleri ve tüm katılanların önünde sergileyerek coşkunun daha da büyümesine vesile oldular. Mersin İl Göç İdaresi Müdür Vekili Nalan Yetim, dezavantajlı gruplar arasında yer alan çocuklar ve kadınların toplumdaki önemine vurgu yaparak, etkinliğe katılan çocukların bazılarının dünyaya geldiği günden bu yana diğerlerinin ise uzun bir süredir Mersin'de yaşadıkları bölgenin kültürüyle büyüdüğünü söyledi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA