İŞSİZLİK DEĞİL HAKSIZLIK ÖLDÜRDÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞSİZLİK DEĞİL HAKSIZLIK ÖLDÜRDÜ!


 

Akdeniz Belediyesi’nden çıkartılan 54 yaşındaki işçi Ali Araz’ın kalbi yaşadığı haksızlığa dayanamadı. Araz, 13 gün yoğum bakımda verdiği yaşam savaşını kaybetti.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Akdeniz Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan 54 yaşındaki Ali Araz isimli işçi, güvenlik soruşturması gerekçesiyle işten atılınca içine girdiği bunalım nedeniyle kalp krizi geçirdi. 13 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde kalan Araz, dün sabaha karşı yaşamını yitirdi. Cenazesi Güneykent Mezarlığı’nda gözyaşları arasında defnedilen Araz için Akdeniz İlçesi’nde bağlı Çilek Mahallesi’ndeki evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Araz için kurulan taziye çadırını çok sayıda yakınının yanı sıra Akdeniz Belediyesi’nden atılan iş arkadaşları ve DİSK Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy ziyaret etti. 

“AĞABEYİMİN KALBİ HAKSIZLIĞA DAYANAMADI”
8 çocuk babası Araz’ın kardeşi Hasan Araz, babasının kalbinin yapılan haksızlığa dayanamadığını söyledi. Abisinin işten çıkartıldıktan sonra borçları nedeniyle psikolojik çöküntü içerisine girdiğini sabaha kadar uyuyamadığını kaydeden Hasan Araz, “Ağabeyim işten çıkartıldıktan sonra sabaha kadar oturup ne yapacağını kara kara düşünüyordu. Ağabeyim asgari ücretle, elinde süpürge yerleri süpürüyordu. Ev sahibi kirayı peşin istediği için bankadan 8 bin TL kredi çekti. Çektiği kredinin yanında başka borçları da vardı. İşten atılınca hayatı alt üst oldu. Bu yaştan sonra yapacak başka işi de yoktu. İşten atıldığı için psikolojik olarak çok yıprandı ve kalbi durdu. Bu yapılan haksızlıktır. İnsanların çocukları, ailesi, kredisi var. insanlara acımadan işten atıyorlar” dedi.

“SENDİKAYA GELİP ‘BİR UMUT VAR MI?’ DİYE SORUYORDU. UMARIZ BU SON OLUR”
DİSK Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy da, Araz’ın maruz kaldığı haksızlığı hazmedemediğini, kalbinin bu kaldıramadığını söyledi. Hükümetin alt yapısı hazırlanmamış, yanlış uygulamalarının insanların yaşamına mal olduğunu belirten Göksoy, “8 çocuğu olan gencecik bir arkadaşımız yaşamını yitirdi. Acımız çok büyük. Akdeniz Belediyesi’nde çalışan en verimli, en çalışkan arkadaşımızdan biriydi. Takdiri ilahi ama sağlığı sıhhati yerinde olan bir arkadaşımızdı. Ailesi, aspirin dahi kullanmadığını söylüyor. İşten atıldıktan sonra sık sık sendikaya gelirdi. ‘Başkan bir umut var mı?’ diye soruyordu. Biz de her seferinde umudun olduğunu söylüyorduk. İşten atılmalar haksız bir uygulamadır. Sadece Mersin’deki Akdeniz Belediyesi’nde değil Türkiye’nin her yerinde yaşanan işten çıkartmaların haksız bir uygulama olduğunu arkadaşımıza söylüyorduk. Fakat bunu hiçbir zaman hazmedemedi, bu haksızlığı kaldıramadı. ‘Kadro vereceğiz’ diyerek başlattıkları uygulama ile yıllardır çalıştığı işinden, aşından oldu. 6 yıl çalıştığı işinden olunca ciddi bir strese girdi. Kalp krizi geçirdi, 13 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Hastaneye yattığından beri doktorlar umudun az olduğunu söylüyorlardı, maalesef sabaha karşı kendisini kaybettik. Üzüntülüyüz. Yakınlarına, ailesine başsağlığı diliyoruz. Umarız bu son olur. Türkiye’de ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde genç bir kızımız ataması yapılmadığı için intihar etti. Bu ülkenin yönetenlere çağrıda bulunmak istiyoruz; alt yapısını hazırlamadan çıkarttığınız yasalar aynı zamanda insanların hayatına mal oluyor. Bunun sorumlusu bu ülkeyi yönetenlerdir” diye konuştu.

“HİÇBİR SABIKA KAYDIMIZ OLMAMASINA RAĞMEN İŞTEN ÇIKARTILDIK”
Yaşamını yitiren Araz gibi ‘güvenlik soruşturması’ gerekçesiyle 8 yıldır çalıştığı Akdeniz Belediyesi’nden çıkartılan İbrahim Özel, onlarca işçinin hiçbir sabıka kaydı olmamasına rağmen işsiz bırakıldığını dile getirdi. Kararın siyasi olduğunu savunan Özel, “Biz hiçbir gerekçe olmadan Akdeniz Belediyesi’nden çıkartıldık. Hiçbir sabıkamız yok, hiçbir sicil kaydımız yok. Mersin Cumhuriyet savcılığına başvuru yaptık, bir suçumuz, sabıkamız varsa çıkartılsın. Yıllarca çalışan arkadaşlarımızla birlikte biranda işten çıkartıldık. Ali arkadaşımızın 8 çocuğu vardı. Kirada kalıyordu. ‘Ben ne yapacağım’ diyerek strese girdi. Bu strese dayanamayıp kalp krizi geçirdi. 13 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Bizler de asgari ücretle çalışırken borçlandık, kredi çektik, evimiz kirada, çocuklarımız okula gidiyor ancak bir anda işsiz kaldık. Şuan ne yapacağımızı bilmiyoruz, hiçbirimizin bir mesleği de yok. Bu kararın siyasi olduğunu düşünüyoruz çünkü CHP’li belediyeler işçilerini geri aldı ancak Akdeniz Belediyesi kimseyi geri almadı” ifadelerini kullandı.

“İŞÇİLER, EMEKÇİLER 24 HAZİRAN’DA CEVAP VERECEK”
17 yıldır çalıştığı Akdeniz Belediyesi’nden çıkartılan Mehmet Emin Aydın isimli işçi ise şunları söyledi: “Ali arkadaşımızın kalbi işsiz kaldığı için değil yapılan haksızlığa dayanamadı. Çünkü elinde süpürge sokakları temizlerken işten çıkartılmayı kabul edemedi. Kalbi buna dayanmadı. Ama işçiler, emekçiler 24 Haziran’da bu haksızlığa cevap verecektir.” 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA