Egemenlik ulusundur! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Egemenlik ulusundur!


 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98’inci yıldönümünde eğitimcilerden, “Egemenlik ulusundur!” çıkışı geldi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, “Egemenlik ulusundur!” mesajı verdi. Ulusal egemenliğin, demokrasi ve bağımsızlık mücadelesinin 98’inci yılının büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlandığını belirten Boyar, “Türk Ulusu, Birinci Dünya Savaşı'nın ardından yurdunun parçalanmak istenmesi üzerine, Atatürk önderliğinde tarihinin en büyük savaşlarından birini vermiştir. Ulusun onurunu ve özgürlüğünü korumak için harekete geçen Atatürk'ün Anadolu'da yaktığı bağımsızlık ışığı, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlatmıştır. Ulusumuzun seçtiği temsilcilerin katılımıyla, olağanüstü koşullar altında toplanan Büyük Millet Meclisi, önemli sorumluluklar üstlenmiş, tarihsel görevleri yerine getirmiştir. Meclis'in açılmasıyla Türk Ulusu; yönetimi ele aldığını, geleceğini belirleme hakkının yalnız kendisine ait olduğunu, bu hakkı hiçbir devlete ya da güce devretmeyeceğini ve egemenliğin kayıtsız koşulsuz kendisinde olduğunu dünyaya duyurmuştur. Atatürk’ün önderliğinde bir yandan Kurtuluş Savaşı’nı yürütürken, öte yandan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, devrimlerin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumu olmuştur” dedi.

“KUVVETLER AYRILIĞI İLKESİ YOK EDİLDİ”

Ancak, çağdaş demokrasilerde rejimin temelini oluşturan yasama-yürütme-yargıdan oluşan kuvvetler ayrılığı ilkesinin, AKP iktidarı döneminde yok edildiğini dile getiren Başkan Hakan Boyar, açıklamasını şöyle sürdürdü; “TBMM büyük yara almıştır. AKP yöneticileri, bir taraftan demokrasi havarisi kesilirken, diğer taraftan da tek parti iktidarı ve başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duymaktadırlar. Hukuk tanımaz, baskıcı iktidar, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve demokrasimizi taçlandıran, aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek için her türlü çabayı göstermektedir. Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük devrimim’ dediği laik Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Eğitim-İş, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır. Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak biz her türlü tehlikenin farkındayız. Atatürk’ün tarihimizdeki bu önemli dönüm noktasını bayram olarak armağan ettiği çocukları da bu konuda uyanık tutmak asli görevlerimizden biridir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu duygular ve düşüncelerle aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Barış ve kardeşlik içinde yaşanacak bir gelecek diliyoruz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA