Tarsus doğuyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus doğuyor


 

Hükümet, 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısını Meclis’e sundu. Tasarıyla Mersin Üniversitesi bölünecek ve Tarsus Üniversitesi kurulacak.

Haber Merkezi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kanunu ile ‘Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ dün TBMM’ye gönderildi. Tasarıya göre Selçuk, Kütahya Dumlupınar, İnönü, İstanbul, Gazi, Sakarya, Mersin, Karadeniz Teknik, Erciyes ve Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversiteleri bölünerek bazı bölümleri kurulacak 10 yeni üniversiteye bağlanacak.

Tasarıyla Mersin Üniversitesi’nden Tarsus Üniversitesi, doğacak.

DİPLOMALAR NE OLACAK?

Bölünen üniversitelerdeki öğrencilerin diploma durumlarının ne olacağı sorusu gündeme geldi. Yetkililer, mevcut öğrencilerin, bölümleri yeni üniversiteye geçse bile diplomalarında köklü üniversitenin adının yazacağını vurguladılar. Örneğin Gazi Üniversitesi’ndeki öğrencinin bölümü, yeni kurulacak Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne geçerse ve öğrenci eğitimini burada sürdürse dahi ilk üniversitesinin diplomasını alabilecek. Tasarının yasalaşması ve bölünmeden doğan üniversitelerin tercih kılavuzunda yer alması sonrasında yapılacak tercihlerde ise diploma yeni üniversiteden verilecek.

YÖK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, köklü üniversitelerin bölünmesine, kontenjan fazlalığı ve meslek yüksekokulları sayısının üniversiteyi kendi misyonundan uzaklaştıracak şekilde artması nedeniyle karar verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA