İŞTEN ATILDI, KOMAYA GİRDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞTEN ATILDI, KOMAYA GİRDİ!


 

Akdeniz Belediyesi’nde ’güvenlik’ gerekçesiyle işten atılan taşeron işçi Ali Araz kalp krizi geçirerek komaya girdi.

Mersin Akdeniz Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan 54 yaşındaki Ali Araz isimli işçi, güvenlik soruşturması gerekçesiyle işten atılınca içine girdiği bunalım nedeniyle kalp krizi geçirdi. Kalbi duran ve sonradan çalıştırılan Araz halen komada ölümle pençeleşiyor. Haksız işten atmalara tepki gösteren DİSK/Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy; “Sürekli sosyal cinayet işleniyor diyorduk. Birini öldürmek için kafasına kurşun sıkmanız ya da kafasını kesmeniz gerekmiyor. İşini ekmeğini kesince de cinayet işlemiş oluyorsunuz” dedi.

“BANKAYA BORCU VARDI, EVİ KİRAYDI”
Evrensel’de yer alan habere göre; Akdeniz Belediyesi’nde Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı temizlik işçisi olarak çalışan Araz, hükümetin çıkardığı taşeron düzenlemesinin ardından güvenlik ve arşiv araştırması gerekçesi ileri sürülerek işten atıldı. 8 çocuğu olan Araz, kirada oturuyordu ve ayrıca bankaya da 6 bin lira civarında borcu vardı. Geçtiğimiz hafta çarşamba günü kahveye gittiği sırada bir anda yere yığıldı. Hastaneye götürülen Araz’ın kalbinin durduğu öğrenildi. Doktorların müdahalesiyle kalbi yeniden çalıştırılan Araz, şu an yoğun bakımda tutuluyor.
Anjiyoda kalbinin ve damarlarının temiz çıktığını anlatan yeğeni Sinan Araz, “İşten atılma dolayısıyla üzüntü yaptı. Borcu vardı bankadan, evi kiraydı. ‘Ben ne yapacağım’ diyordu sürekli. Beyin oksijen almamış. Bir haftadır kendine gelmedi. Ölümle pençeleşiyor. En küçüğü 9 en büyüğü 38 yaşında 8 çocuğu var” dedi.
En büyük çocuğu Mehmet Araz da babasının işten atıldığı için sıkıntıya girdiğini belirterek, “Kiracı zaten, ufak çocuklar da var. Sıkıntı insanın başına her şeyi getirir. Komada halen bekliyoruz” diye konuştu.

GÖKSOY: “UMARIZ SON OLUR”
Ali Araz’ın üyeleri olduğunu söyleyen DİSK/Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ise, “Hazmedemedi işten atılmayı. 6 bin lira kredisi vardı. Dert ede ede kriz geçirdi. Birini öldürmek için kafasına kurşun sıkmanız, kafasını kesmeniz gerekmiyor. İşini ekmeğini kesince de cinayet işlemiş oluyorsunuz. Dün de gencecik öğretmen adayının intiharını Türkiye gördü. Bunlar ilk değil. Ama umarız son olur” dedi. Göksoy, şöyle devam etti: “Ailesini de toplumu da cezalandırıyorlar. Hukuka aykırı demokrasiye aykırı bir durum. Sessiz kalmayacağız, günü ve yeri geldiğinde hesabını da soracağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA