“HEP BERABER YÖNETELİM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HEP BERABER YÖNETELİM”


 

Mersin Tabip Odası’nda yönetimi devr alan Dr. Mehmet Antmen, basının karşısına çıktı. Açıklamasında birlik ve beraberlik mesajı veren Dr. Antmen, tüm oda üyelerini oda yönetimine ve faaliyetlerine katılmaya çağırdı.

Mehmet Nabi Batuk
Mersin Tabip Odası’nda gerçekleştirilen genel kurul toplantısında Çağdaş Hekimler Grubu ile Yönetime giren Dr. Mehmet Antmen, İlçe seçim kurulundan mazbatasını alarak odanın yeni başkanı oldu. Oda binasında gerçekleştirilen devir teslim töreninde eski başkan Dr. Ful Uğurhan’dan görevi devralan resmi olarak görevine başladı. 7 kişiden oluşan yönetim kurulunda Genel sekreterliğe Dr. Cemil Galioğlu, Saymanlığa Uzm. Dr. İzzet Çalış, Veznedarlığa Dr. Oğuz Kubat görevlendirilirken Uzm. Dr. Ayşe Jini Güneş Keskin, Özlem Şahin ve Uzm. Dr. Ahmet Burhan Söker ise yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Yönetim Kurulunda Uzm. Dr. Ahmet Burhan Söker yerini koruduğu görülüken diğe 6 ismin yenilenmesi dikkat çekti. Öte yandan basının karşısına çıkan yeni Başkan Dr. Mehmet Antmen, seçimlere katılımın yoğun olduğu için mutlu olduklarını ifade etti. Dr. Antmen duygularını şu cümlelerle ifade etti. “Çok uzun süredir tek liste ile gidilen ve hekimlerin fazlaca katılım ihtiyacı hissetmediği seçimlerde bu dönem iki liste yarıştı ve tarihi bir rekor kırılarak 865 meslektaşımızın katılımıyla sonuçlandı. Bu rekor katılım ile birlikte Çağdaş Hekimler oyların yüzde 75'ini alarak 646'ya 216 gibi bir sonuçla önemli bir başarıya daha imza atmışlardır.”
“TÜM ÜYELERİMİZİN YÖNETİM VE ODA FAALİYETLERİNE KATILIMI ÇOK ÖNEMLİ”
Seçimlerde yarıştıkları Cumhuriyetçi Hekimler Grubu üyelerine seslenen Dr. Antmen, “Şunu ısrarla vurgulamak isteriz ki; yönetim anlayışımız asla tek tipçi olmayacaktır ve bu anlamda gerek seçimi kaybeden gerekse de seçimlere katılamayan üyelerimizin oda faaliyetlerine katılımı, oda komisyonlarına üyelikleri bizim açımızdan çok önemlidir. Bizler seçim sürecinde verdiğimiz sözleri asla unutmayacağız; geçmiş yönetimden devraldığımız anlayış ve güçle gerek hekimlerin ekonomik, özlük ve sosyal hakları konusunda ve gerekse de ülkemizdeki laiklik, barış ve demokrasi konularında gücümüz yettiğince mücadele edeceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliği ilkemizden taviz vermeyeceğiz. Akkuyu Nükleer Santrali ile öne çıkan, halk sağlığını etkileyen çevre sorunları için mücadele edeceğiz. OHAL ve KHK'lara karşı, ihraçların yanında olmaya devam edeceğiz”
“MESAB BİNASINI BU DÖNEMDE AÇACAĞIZ”
Hekimlerin yıpranma payı ve sağlık alanında yaşanan şiddetin önlenmesi çalışmalarının öncelikli çalışmaları olduğunu ifade eden Dr. Antmen, “Emekli ve çalışan hekim ücretlerinin arttırılması, aylardır ataması yapılmayan yeni mezun meslektaşlarımızın atamalarının yapılmasıdır. Odamızın MESAP bünyesinde süren sosyal tesis projesini tamamlama gururunu hep birlikte bu dönem yaşayacağız. Halkın sağlık hakkına, hekimlerin özlük ve ekonomik haklarına saldırı olarak nitelendirdiğimiz Sağlıkta Dönüşüm Programına karşı var gücümüzle mücadele edeceğiz. Son yıllarda artan hekim ve hasta mutsuzluğuna karşı çözüm önerilerimizi her platformda savunmaya devam edeceğiz. Seçim süresince ziyaret ettiğimiz ve ellerini sıktığımız 1.700'e yakın üyemizin sayısını bu dönem 2.000'e çıkarmaya çalışacağız ve tüm üyelerimizle yeni sosyal alanımızda sosyal, kültürel, eğitsel çalışmaları hep birlikte yapacağız. Mersin Tabip Odası, Mersin'de yaşayan tüm hekimlerindir. Odamıza sahip çıkmak da hepimizin görevidir” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA