EVDE BAKIM VE SAĞLIK HİZMETİNDE 800 EVE ULAŞILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EVDE BAKIM VE SAĞLIK HİZMETİNDE 800 EVE ULAŞILDI


 

Akdeniz Belediyesi’nin; bakıma muhtaç yaşlı, hasta ve kimsesiz vatandaşlar için başlattığı, “Evde Bakım, Sağlık ve Temizlik Hizmeti’nde” tespit edilen aile sayısı 425’e çıktı; periyodik olarak ulaşılan ev sayısı da 800’ü geçti.

Mersin’de; insan odaklı hizmet anlayışıyla, sosyal belediyecilik alanındaki hizmet ve projelere ağırlık veren Akdeniz Belediyesi’nin; ilerleyen yaşları, hastalık veya engelleri nedeniyle kişisel bakım ve ev temizliği gibi gündelik ihtiyaçlarını yerine getiremeyen vatandaşlara yönelik olarak başlattığı “Evde Bakım, Sağlık ve Temizlik Hizmeti” devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce; 6 personel, 1 minibüs ve 1 otomobil yardımıyla yürütülen projede tespit edilen hane sayısı 425’e ulaşırken, periyodik aralıklarla gidilen ev sayısı ise 800’ü aştı. Proje ile ihtiyaç duydukları hizmetler, yaşlı, engelli ve hasta vatandaşların ayağına kadar gidiyor. Ekipler, bu durumdaki vatandaşların kişisel bakımı ve evlerinin temizliğinin yanı sıra, yaşlılık, dulluk veya engellilik maaşı bağlanması için gereken takip işlemlerini de yerine getiriyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile iletişime de geçen ekipler, gıda temini için ihtiyaç sahibi vatandaşların kayıtlarının yapılmasını da sağlıyor.

HASTA VATANDAŞLAR, HASTANEYE GÖTÜRÜLEREK TEDAVİ ETTİRİLİYOR

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sayılan hizmetlerin yanı sıra, hasta olan vatandaşları da müdürlüğe ait bir araçla evlerinden alıp hastaneye götürüyor ve muayene bitene kadar da yanlarında kalıyor. Hastanedeki işlemlerinin bitmesinin ardından da ekipler, vatandaşı, tekrar kuruma ait araçla evine kadar getiriyor. Ayrıca vatandaş, yemek yapamayacak durumda ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşevi’ne müracaatı da yine bizzat ekipler tarafından sağlanıyor. Hizmet sayesinde onlarca aileye giyecek ve eşya yardımı da yapılırken, büyük takdirle karşılanan proje nedeniyle, gerek ulaşılan vatandaşlar, gerekse yakınları, Akdeniz Belediyesi’ne ve  Muhittin Pamuk’a teşekkürlerini dile getiriyor.

“VATANDAŞLARIMIZA, DEVLETİMİZİN SICAK ELİNİ ULAŞTIRIYORUZ”
Mersin’de, ilk kez Akdeniz Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında sunulan hizmetleri değerlendiren Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, “İnsan odaklı hizmet ilkesini merkezine alan yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Amacımız, yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlarımıza kimsesiz olmadıklarını; devletimizin her zaman onların yanında olduğunu hissettirmektir. Bu hizmetimizle, yaşlı veya engelli insanlarımıza aileleri kadar yakın olmaya çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın daima yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu. 
Pamuk, Kadın ve Aile Müdürlüğü ekiplerinin, haftanın 5 günü ve 2 ekip şeklinde sahada görev ve tespite çıktığını da kaydederek, “Bu bilinç ve hedefle çıktığımız yolda, bugüne dek tespit edilen hane sayısı 425’e ulaşırken, periyodik aralıklarla gidilen ev sayısı ise 800’ü aştı. Hedefimiz, en az 500 haneye ulaşıp, bu hizmeti sürekli bir şekilde insanlarımıza sunmaktır. Amacımız, yaşlı, engelli veya hasta insanlarımızın, hem günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, hem de yalnız ve kimsesiz olmadıklarını onlara hissettirmektir” ifadelerini kullandı. 
Öte yandan, Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde yaşayıp, Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün sunduğu “Evde Bakım, Sağlık ve Temizlik” hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar veya yakınları, (0530-290-9797) veya (0324-2320441/42) numaralı telefonlardan yetkililere ulaşabilirler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA