AKDENİZ’DE 3 METRUK YAPININ YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE 3 METRUK YAPININ YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


 

Akdeniz ilçesinde; çökme riski taşıyan terk edilmiş 3 yapının daha yıkımı gerçekleştirildi. Pamuk, halkın can ve mal güvenliği açısından tehlike yaratan, kent estetiğini bozan harabe haldeki yapıların yıkımının süreceğini belirtti.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; gerek bina sahipleri ve muhtarlar, gerekse vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetlerin yanı sıra sahadaki incelemeleri sırasında tespit ettikleri metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü’nce geçen yılın sonuna doğru yapılan saha araştırmalarında, terk edilmiş ve halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden yaklaşık 150 adet metruk bina tespit edildi. İnceleme Komisyonu, yaptığı incelemede bu yapılardan 65’inin yıkılması yönünde karar verdi. 
Bu tespitler üzerine Belediye Encümeni tarafından görüşülerek yasal prosedürleri sona eren onlarca metruk yapının yıkımı yapılırken; son olarak, Barış Mahallesi 4516; Karacailyas Mahallesi 2845 ile Kiremithane Mahallesi 4419 sokakta bulunan 3 metruk yapının yıkımı teknik ekipler eliyle yapıldı. Yıkım öncesi çevre güvenliğini sağlayan ekipler, vatandaşların oluşacak tozdan rahatsız olmaması için yapıları sulama aracıyla ıslattı. Ardından da iş makineleriyle harabeye dönüşen metruk yapıların yıkımını yapan ekipler, ortaya çıkan tonlarca atığı kamyonlar aracılığıyla mahallelerden çıkardı. 
“METRUK YAPILARLA İLGİLİ YOĞUN ŞİKÂYETLER ALIYORUZ”
Akdeniz Kaymakamı ve Belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, sahipleri tarafından terk edildiği için yıllar içinde harabeye dönüşerek çökme riski taşıyan yapıların, insanların can ve mal güvenliği açısından yarattığı risklere dikkat çekti, “Akdeniz Belediyesi olarak önceliğimiz, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile huzurunun sağlanması ve kent estetiğinin korunmasıdır” dedi. 
Pamuk, mahalleleri ziyareti esnasında, yıkılmaya yüz tutan bu binaların; gerek çocuklar açısından yarattığı tehlikeler, gerekse buraları kullanan madde bağımlısı kişilerden dolayı mahalle sakinlerinden yoğun şikâyetler aldıklarını kaydederek; “Bu nedenle harabeye dönüşmüş yapıların yıkımıyla ilgili yasal süreç, ilgili müdürlüklerimizce en kısa sürede tamamlanmaktadır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, mahallelerinde tehlike yaratan bina var ise belediyemize bildirmeleridir. Haber verilmesi halinde herhangi bir tehlike ve olumsuzluk yaşanmadan bir çözüm üretilerek, riskli yapıların yıkımı ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu. Akdeniz sakinleri; can ve mal güvenliği açısından tehlike yaratan yapılarla ilgili talep ve şikâyetlerini; Teknik Hizmet Birimleri’nin (2387954) ve (2387955) numaralı telefonları üzerinden Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerine iletebilirler.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA