AKP’DEN KOCAMAZ’A BORÇ TEPKİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’DEN KOCAMAZ’A BORÇ TEPKİSİ!


 

AKP’li Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya, 150 milyon TL borç ile devralınan belediyenin borcunun 1milyar TL’ye ulaşmasına tepki gösterdi.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin öne çıkan isimlerinden, İmar Komisyonu Başkanı AKP’li Meclis üyesi İsmail Yerlikaya, meclisteki faaliyet raporu görüşmelerinde bütçe eleştirisinde bulundu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın belediyeyi 4 yıl önce 150 milyon lira borçla devraldığını ancak borcun bugün 1 milyar liraya ulaştığını dile getiren Yerlikaya, uyarılarda bulundu. 

“FAİZ ÖDEYECEĞİMİZE ALACAKLARIMIZI TAHSİL EDELİM”
Yerlikaya, “Faizlerin yüzde 15 olduğu bir dönemde 1 milyar lira borç belediyeye ağır gelir. Senede 150 milyon faiz ödemek anlamına gelir. Her ay 10 ila 12 milyon arasında faiz ödediğimiz düşünülürse her ay bir battı çıktı parası vermiş oluyoruz. Belediyenin mükelleflerden alacağı 200 milyon lira var. Bankalardan borçlanmak yerine bu kaynak kullanılmalı” dedi. 

“TASVİP ETMEDİĞİMİZ, ENGELLEMEYE ÇALIŞTIĞIMIZ UYGULAMALAR OLDU”
Öte yandan 9 ilçeye daha önce hiç hizmet gitmemiş de, bugün hizmet gidiyormuş gibi bir algı olduğuna da dikkat çeken Yerlikaya, “30 Mart 2014’ten itibaren ilçe belediyeleri ve Özel İdare yetkilerini Büyükşehir Belediyesi’ne verdi, belediyenin bütçesi arttı. O nedenle ilçelerde de yatırımlar arttı. Bu dönemde tasvip ettiğimiz, destek verdiğimiz hizmetler olduğu gibi tasvip etmediğimiz, engellemeye çalıştığımız uygulamalar da oldu. 
Şu ana kadar 3 battı çıktı yapıldı ve bunlar şehrin ulaşımını rahatlattı. Bakanlığın desteğiyle yapılan Mezarlık 1 ve Mezarlık 2 battı çıktıları da tamamlanınca Mersin’de ulaşım rahatlayacak. 
Ayrıca 4 yıl bitti ama 3. Çevreyolu’nun devamı olan 800 metrelik kısmı bitiremedik. Mezarlık kavşakları açıldığında, o yol da tamamlanmış olursa, hal kavşağına kadar kesintisiz bir yol kazanmış oluruz. Gülnar’a yapılan otogar çok büyük. Merkezde otopark yok ama Bozyazı’ya 3 katlı otopark yapıldı” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA